Eskişehir

Almanya Ekonomi Konseyi Türkiye Sempozyumu

20:30 27 Kasım 2015
Almanya Ekonomi Konseyi Türkiye Sempozyumu

 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, "Buradan tüm yerli ve yabancı yatırımcılarımıza şu mesajı vermek istiyorum. Gerçekten Türkiye bir dönüm noktasında. Bu dönüm noktasını biz 'ikinci atılım dönemi' olarak yorumluyoruz. Bunun için de her türlü destek ve teşvikleri vermeye hazırız" dedi.

Günay, Eskişehir Valiliği, Sanayi Odası ve Anadolu Üniversitesinin (AÜ) ev sahipliğinde Salon 2009'da düzenlenen Almanya Ekonomi Konseyi Türkiye Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, gelecek 4 yılı reform dönemi olarak gördüklerini söyledi.

Bu 4 yıllık perspektifteki hedefleri 4 eksen etrafında anlatan Günay, şunları kaydetti:

"Biri öngörülebilir siyasi düzen. Bunu 2 Kasım itibarıyla sağlamış durumdayız. İkincisi verimli, üretken ve gelir adaletine dayalı bir ekonomik düzen. Yani bugün buradaki panellerde tartışılan alanlarda üretim yapmak, yatırım yapmak, istihdam yaratmak ve bunu ihracata dönüştürmek. Bunu Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji ile yapacağız. Bundan sonra hedefimiz teknolojiyi ithal eden değil, üreten ülke olmak. Tabii bunun aşamaları var. Bu yönde de tüm hükümet politikaları uygulanacak. Bilgi odaklı ekonominin tüm unsurlarını, politikalarını kullanarak önümüzdeki 4 yıl çok farklı bir ekonomik atılım yapmak istiyoruz. Buna da 'ikinci atılım dönemi' diyoruz."

Günay, üçüncü eksenin demokratik hak ve özgürlükleri odak olan bir hukuk düzeni, dördüncü eksenin ise sosyal politikaların etkin uygulandığı ve herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyduğu bir sosyal düzen olduğunu kaydetti.

- "Türkiye'nin ekonomisine güvenin"

Yatırımcılara çağrıda bulunan Günay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradan tüm yerli ve yabancı yatırımcılarımıza şu mesajı vermek istiyorum. Gerçekten Türkiye bir dönüm noktasında. Bu dönüm noktasını biz 'ikinci atılım dönemi' olarak yorumluyoruz. Bunun için de her türlü destek ve teşvikleri vermeye hazırız. Önümüzdeki 4 yıl gerçekten bir reform dönemi olacak. Sadece ekonomik değil, tüm alanlardaki reformu kastediyorum. Bu nedenle lütfen Türkiye'nin ekonomisine güvenin, yatırımlarınızı yapın. Hep birlikte kamu, özel sektör, yerli yabancı yatırımcı hiç önemli değil, her türlü iletişime açığız, elimizden gelen desteği vermeye hazırız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.