Eskişehir

Eskişehir'de "Anaç Ön Kuluçka Merkezi" açıldı

13:53 11 Aralık 2015
Eskişehir'de "Anaç Ön Kuluçka Merkezi" açıldı

AÜ öğretim görevlilerinin ve öğrencilerin girişimcilik projelerini geliştirmeleri adına kurulan merkez törenle hizmete sunuldu

  Anadolu Üniversitesinde (AÜ), öğretim görevlilerinin ve öğrencilerin girişimcilik projelerini geliştirmeleri adına kurulan "Anaç Ön Kuluçka Merkezi" hizmete girdi.   

AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Yunusemre Yerleşkesindeki teknoloji merkezinde düzenlenen  törende yaptığı konuşmada, oluşturulan girişimcilik alanının tüm öğretim görevlileri ve öğrenciler adına faydalı olacağını belirtti. 

Üniversitelerinde girişimci, yenilikçi gençler yetiştirmenin ve onların girişimci ruhlarını geliştirmenin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Gündoğan, şunları söyledi:

"Kamuyu istihdam kapısı olarak görüp, mezun olur olmaz tayinin çıkmasını bekleyen gençlerden ziyade, risk alan, fikrini hayata geçiren, üreten, işletme kuran ve bu yolda istihdam yaratan gençler yetiştirilmelidir. Ben mekan olarak gerçekten çok beğendim. Motivasyonu yükselten bir mekan. İnşallah önümüzdeki günlerde üniversitemizde örgenim gören gençlerimiz burada fikirlerini paylaşacaklar, geliştirecekler ve üniversiteden mezun olmadan kendi işlerini kuracaklar. Mezun olduktan sonra, üniversiteden mezun olan arkadaşlarına da istihdam sağlayacaklar. Bu merkezi kuran ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Gündoğan'ın konuşmasının ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi. 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.