Eskişehir

Eskişehir'de terör olayları protesto edildi

21:22 31 Ocak 2016
Eskişehir'de terör olayları protesto edildi

Eskişehir'de sosyal medya aracılığıyla kent merkezinde toplanan bir grup vatandaş araçlarıyla konvoy oluşturdu, ardından da önceki gün Şırnak'ın Cizre ilçesinde bodrum katında yaralılar bulunduğu iddia edilen evin yakınlarında teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu'nun baba evini ziyaret etti.

Ellerinde taşıdıkları ve araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla kentin en işlek caddelerinden Üniversite, Cengiz Topel, Şair Fuzuli, Sakarya caddelerinde toplanan vatandaşlar, araçları ile konvoy oluşturdu. Bazı vatandaşlar da evlerinden ve iş yerlerinden, alkışlarıyla gruptakilere destek verdi.

Şehit Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu'nun Kumlubel Mahallesi Üstün Sokak'ta ikamet eden babası Adem Uslu'nun evinin önüne gelen grup, şehitler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu, dua etti.

Baba Adem Uslu, burada yaptığı konuşmada, kendisini ziyaret edenlere teşekkür ettiğini, tüm şehitler ve önceki gün şehit olan oğlu için herkesten dua beklediğini ifade etti.

Ziyaretin kendisini ve ailesini memnun ettiğini belirten Uslu, şöyle konuştu:

"Vatan hepimizin vatanı. Devlet hepimizin devleti. Hepimiz bu yolda yürümek zorundayız. Ben olsam bugün yine ülkemi savunmak için giderim. Şehitlik bu. Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Hepimiz dua edeceğiz. Dua bekliyorum. Şehidim ve tüm şehitlerimiz için dua ediyoruz. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bodrum katında yaralılar bulunduğu iddia edilen evin yakınlarında teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu'nun cenazesi, dün memleketi Eskişehir'de toprağa verilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.