Eskişehir

Eskişehir'den kısa kısa

14:44 07 Şubat 2016
Eskişehir'den kısa kısa

Tepebaşı Belediyesi tarafından desteklenen "Hansel ile Gratel" adlı tiyatro oyununu 5 günde 3 bin 500 çocuğun izlediği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde 1-5 Şubat'ta ücretsiz sergilenen tiyatro oyununda, izlemeye gelen çocuk sayısı 3 bin 500'e ulaştığı belirtildi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Bu çocuklar ileride bizleri yöneten, her birinin kendi alanlarında başarılı olacağına inandığım çocuklar olacak. Onlar için Tepebaşı Belediyesi'nin birçok çalışması var. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.


- Odunpazarı Belediyesi'nden çocuklar için kurs

Odunpazarı Belediyesi'nin eğitim projelerinin devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, hafızayı güçlendiren, algılama düzeyini arttıran, matematiği eğlenerek öğrenmeyi sağlayan, görsel hafızayı güçlendiren mental aritmetik kursunun başlatıldığı belirtildi.

Odunpazarı Belediyesi Emek Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen kursa çocuklarla birlikte veliler de katıldığı bildirildi.

Kursun nisan ayına kadar devam edeceği kaydedildi.


- Kediler için barınak hazırladılar

Eskişehir'de hayvansever vatandaşlar tarafından sokak kedilerine barınıp beslenmesi için barınak yapıldığı belirtildi.

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada Prof. Gazi Özdemir'in öncülüğünü yaptığı sokak kedilerine barınma evleri bağış kampanyası amacına ulaştığı belirtildi.

Vatandaş inisiyatifiyle başlayan bu harekete Odunpazarı Belediyesi'nin destek olmasıyla 8 barınak hazırlandığı ve barınakların çeşitli mahallere yerleştirildiği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.