Eskişehir

Türkiye teröre karşı tek vücut

20:04 18 Mart 2016
Türkiye teröre karşı tek vücut

Eskişehir'de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ile Karakalpaklılar Eğitim, Kültür ve Töre Derneği üyeleri Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Grup üyeleri İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Grup üyeleri burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Türkiye Gençlik Birliği Eskişehir İl Başkanı Dilek Çınar, yaptığı açıklamada, ülkede vatan mücadelesi yürütmenin bedellerinin ağır olduğunu, tüm bunlara karşın halkın evlatlarını Mehmet yapmaya, Mehmetçiğin arkasında konumlanmaya devam edileceğini söyledi.

Ülkede yaratılmaya çalışılan korku imparatorluğuna geçit vermeyeceklerini ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"Asılsız iddialarla milletimizin üzerine korku duvarı örmek isteyenler, PKK'nın kaos planına hizmet etmektedir. İnsanların günlük yaşamlarını olağan seyrinde sürdürmelerini engellemeye çalışan bu zihniyet ile savaşacağız. Milletimiz evlerinde korkarak değil, sokaklarda PKK'nın ve onun hamisi emperyalizmin üstüne, üstüne yürüyerek yaşamına devam edecektir. 101 yıl önce olduğu gibi emperyalizm destekli teröre karşı, tek yürek, tek yumruk. Türk gençliği tüm bu saldırıların hedefini boşa çıkaracak iradeye sahiptir. İrademiz, Mehmetçiğin en fazla bir adım gerisinde durmayı gerektirir. Bu irade gerektiğinde Mehmetçik olmayı önümüze koyacaktır. Milletimizin kararlılığı en az Mehmetçik kadar sağlam ve gözü karadır."

Karakalpaklılar Eğitim, Kültür ve Töre Derneği Eskişehir Şubesi adına açıklama yapan Anıl Can Kalkanda Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmekten vazgeçmeyeceklerini bildirdi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.