Eskişehir

Eskişehir'de çiftçilere tavuk ve hindi dağıtıldı

12:52 25 Nisan 2016
Eskişehir'de çiftçilere tavuk ve hindi dağıtıldı

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yumurta ve beyaz et üretimini artırmak için çiftçilere 6 bin 700 tavuk ve civciv ile 700 hindi dağıtıldı.

Tepebaşı Ziraat Odası öncülüğünde gerçekleşen dağıtım töreninde ilçedeki 170 çiftçiye belirli program dahilinde yumurta tavuğu, et tavuğu ve hindi verildi.

Törende konuşan oda başkanı Süleyman Buluşan, üreticilerin artık marketlerden yumurta alır hale geldiğini görünce böyle bir proje başlatmaya karar verdiklerini söyledi.

Bu sektördeki bir firma ile anlaşarak çiftçilere tavuk ve hindi dağıtmaya karar verdiklerini anlatan Buluşan, "Köylerimizde, mahallelerimizde yumurta üretimi azaldı. Üreticimiz yumurtayı satın alır hale geldi. Proje ile belli bir ücret karşılığı tavuk veya hindileri alan çiftçilerimiz bu hayvanları evinin önündeki bahçesine salacak. Ürettiği köy yumurtası ve beyaz eti tüketecek. Ayrıca üretim fazlasını ise satabilecek. Ben, bu projenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 'Haydi Köyümüze Geri Dönelim' projesinin bir ayağı olması gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından 5 bin yumurta tavuğu, bin 700 et tavuğu ve civcivi ile 700 hindi çiftçilere dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.