Eskişehir

Eskişehir'de "Yunus'ca Söyledik Kaligrafi ve Tipografi Sergisi"

16:33 03 Mayıs 2016
Eskişehir'de "Yunus'ca Söyledik Kaligrafi ve Tipografi Sergisi"

Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında, Eskişehir Valiliği ve Anadolu Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği "Yunus'ca Söyledik Kaligrafi ve Tipografi Sergisi" törenle açıldı.

Eti Arkeoloji Müzesi'ndeki sergide, Türk kültürünün önemli kişiliği olan Yunus Emre'nin düşünceleri ve felsefesini anlatan özlü sözlerinin kaligrafik ve tipografik unsurlar ile farklı sanatçılar tarafından oluşturulan eserler yer aldı.

Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, törende yaptığı konuşmada, serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Günay, Yunus Emre'nin önemini vurgulayarak, "Yunus Emre 'Biz gelmedik dava için, bizim işimiz sevda için, dostun evi gönüllerdedir, gönüller yapmaya geldik' diyor. Böyle muazzam bir felsefeye sahip olan değerimizi her alanda hatırlamaya ve hatırlatmaya çalışmak asli görevimizdir." dedi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan da çalışmalara katılan sanatçıları tebrik etti.

Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak etkinliğin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını vurgulayarak, "Eskişehir'e, ülkemize, hatta tüm insanlığa değer katmış olan Yunus Emre'yi anmak, yaşamak ve yaşatmaktan dolayı çok mutluyuz. Herkese katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Günay ve beraberindekiler, daha sonra sergiyi gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.