Eskişehir

Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

12:46 01 Temmuz 2016
Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

Eskişehir'de, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararı verilmesini protesto eden partililer, adliye önüne siyah çelenk bıraktı.

Eskişehir Adalet Sarayı önüne gelen BBP İl Başkanı Ahmet Ulupınar ve beraberindeki partililer, üzerinde ''Muhsin Yazıcıoğlu davası kapatılamaz'' yazılı siyah çelengi Atatürk Anıtı'nın önüne koydu.

Daha sonra basın açıklaması yapan Ulupınar, terör hadiselerinin yaşandığı son günlerde BBP camiasının acısının dün itibariyle ikiye katlandığını söyledi.

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildiğini anımsatan Ulupınar, şöyle konuştu:

''Dün itibariyle dahili ve harici imkansızlıklara ve yalnız bırakılmamıza rağmen, şehitlerimizin aileleri ve camiamızla yürüttüğümüz hukuki süreçle alakalı karar maalesef takipsizlikle neticelendirildi. Bu takipsizlik kararı elim bir terör olayının şokunun yaşandığı ve bu bahaneyle ulusal medyaya sansür ve sınırlamaların getirildiği, onca hengamenin yaşandığı bir zaman dilimi içinde kamuoyuyla paylaşıldı. Sizler hangi kararı alırsanız alın, bizler onun fikirlerini, düşüncesini, siyasi misyonunu yaşatmaya ve sürdürmeye devam edeceğiz. Bu davaya takipsizlik kararı verenlere, dosyanın üzerine beton dökmeye çalışanlara, en gür seda ile sesleniyorum. Yiğitler bir gün ölür, korkaklar her gün ölür."

Basın açıklamasının ardından partililer, adliye önünden ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.