Eskişehir

"Garip" manavın maskotu oldu

15:37 02 Temmuz 2016
"Garip" manavın maskotu oldu

Eskişehir'de bir manavın, seyir halindeki araçtan yola atıldığını görüp, sahiplendiği ve "Garip" adını verdiği kedi, iş yerinin maskotu oldu.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) manavlık yapan Tarçın Somun (53), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağmurlu bir günde işletmesinin önündeki yoldan geçen araçtan bir kedinin atıldığını söyledi.

Olayı gördükten sonra yola koştuğunu ve diğer araçlar tarafından ezilme tehlikesi geçiren yavru kediyi iş yerine getirdiğini ifade eden Somun, şöyle konuştu:

"Kediyi yaralı halde iş yerine getirdim. Kedinin araçtan atılması olayına 'vahşilik' derim. Onu aracından atan kadını sürekli görüyordum. Aracın içerisinde her zaman köpek gezdirirdi. Nasıl bir hayvan severmiş hayret ediyorum. Köpeği seviyorsa bu kediyi neden attı. 'Garip' adına verdiğim kediyi aldığım zaman ölmek üzereydi. Daha sonra dükkanımda tedavisini yaptım. Su, süt verdim. Severek bu hale getirdim. Bir aydan fazla oldu kediyi alalı. Garip, iş yerinin maskotu oldu. Ben yaşadığım müddetçe burada duracak. Bu kedi başka bir yere gidemez."

Somun, Garip'in tedavisini aralıklarla yaptırdığını belirterek, kediyi bir başka kişiye vermeyi düşünmediğini dile getirdi.

Bu arada "Garip", manava gelen müşterilerin de ilgi odağı oldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.