Eskişehir

AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kızıldağ'dan bayram ziyareti

10:51 06 Temmuz 2016
AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kızıldağ'dan bayram ziyareti

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanvekili Şaban Kızıldağ, büyük özveriyle görev yapan AA çalışanları başta olmak üzere Türk milleti ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Kızıldağ, AA Eskişehir Büro Müdürlüğü'ne yaptığı bayram ziyaretinde, 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansı'nın, Türkiye'de ve dünyada habercilikte bir marka haline geldiğini ve en çok güvenilen haber kuruluşu olduğunu kaydetti.

AA çalışanlarının, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında her gün haber ürettiğini ifade eden Kızıldağ, şöyle konuştu:

"AA muhabirlerini, kimi zaman savaş bölgesinde mazlum ve masumların sesi olarak, kimi zaman ise hiç kimsenin bilmediği, duymadığı bir coğrafyada sessizlerin sesi olarak görürsünüz. Habercilik güven gerektirir. Başta AA personeli olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, savaşların olmadığı, barışın ve huzurun bol olduğu bir dünya diliyorum."

Atatürk Havalimanı'nda yaşananların ardından Medine'deki saldırı gerçekten İslam alemini derinden sarstığını vurgulayan Kızıldağ, İslam dininin terörle bağdaştırılmasının büyük bir yanlış olduğunu dile getirdi.

Medine'nin Osmanlı himayesinde olduğu dönemlerde, tren raylarından çıkacak sesten Peygamber Efendimiz rahatsız olur endişesiyle raylara keçeler döşemiş bir ecdadın torunları olduğumuzu anlatan Kızıldağ, "Sırf şefkatin, merhametin temsilcisi Hazreti Muhammet rahatsız olmasın diye raylara halılar seren bir anlayışın terörle alakası olabilir mi? Terör sadece Türkiye'nin sorunu değil, bütün dünyanın sorunudur. Türkiye terörü lanetleyen, gül alıp gül satan, gülden terazi tutan bir kültüre, anlayışa sahiptir." dedi.

İstanbul Üsküdar'da bulunan Aziz Mahmut Hüdayi Camisi'nde yüzlerce kedinin yaşadığını, imamının kedileri elleriyle beslediğini gördüğünü vurgulayan Kızıldağ, "Böyle şeyleri gördüğümüzde aslında hoşgörünün, merhametin, sevginin ne demek olduğunu hissedebiliyoruz. İnternet ortamında İslam diye araştırma yaptığınızda karşınıza böyle şeylerin çıkıyor olması, büyük mutluluk ve onur verici." diye konuştu.

Kızıldağ, terörün dünya problemi olduğunu ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi dünya 5'den büyüktür. Bizler kültürümüzle, inancımızla, şefkatimizle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle mücadele eden dünyanın bir çok yerinde görev yapan personellerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ramazan Bayramları kutlu, mutlu ve umutlu olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.