Eskişehir

Eskişehir'de FETÖ/PDY davası

14:37 21 Şubat 2017
Eskişehir'de FETÖ/PDY davası

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan iki emniyet müdürünün yargılanmalarına başlandı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar Mustafa Özefe ve Mustafa Ormancı ile avukatları hazır bulundu.

Özefe, yaptığı savunmada, 31 yıllık polislik hayatının tamamında devletin bekası için suç ve suçlular ile mücadele ettiğini belirterek, bugün yargılandığı adliye binasına Eskişehir'deki görevi süresince bir çok suçluyu getirdiğini kaydetti.

FETÖ şüphelisi olarak yargılanmaktan hicap duyduğunu ifade eden Özefe, "Kesinlikle terör örgütü üyesi değilim. Böyle bir yapılanma içerisinde asla bulunmadım. Milli iradeyi kimse bozamaz. Girişimi yapan zihniyet ile hiçbir alakam yoktur. FETÖ üyeliğini asla kabul etmiyorum. Darbecilerden ben de şikayetçiyim. Beni de mağdur ettiler. Allah onların belasını versin." dedi.

Geçirdiği kalp ameliyatı ve şeker hastalığı nedeniyle mahkemeden tahliye talebinde bulunan tutuklu sanık Mustafa Ormancı ise vatan haini gibi gösterilerek mahkeme heyetinin karşısına çıkmaktan dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.

Hiçbir zaman söz konusu terör örgütüne yakın olmadığını hatta bu nedenle emniyet müdürü yapılmadığını öne süren Ormancı, şunları kaydetti:

"Vazifemi yaptığım sürece önderim Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. İlkokulu bitirmiş bir şarlatanın emrine uyacak bir kişi olmadım. Onlara yakın olsaydım kızağa çekilmezdim. Onlara yakın olsaydım polis okulu ve polis akademisi sınavlarına giren oğlum sınavları kazanırdı. Yargılanarak aklanmayı istiyorum. Oğlum üniversite sınavına girecek. Eşim açığa alındı. Kalp ameliyatı oldum, şeker hastalığım var. Cezaevi şartları da malum. Cezaevinde ölmek istemiyorum. Devletimin verdiği cezaya boynum kıldan ince. Tahliyemi talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, Özefe ve Ormancı'nın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.