Eskişehir

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

00:42 02 Mart 2017
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "16 Nisan, bu ülkede istikrarsız zemini yok edecek, umudu büyütecek, uzun hükümetler dönemini başlatacak." dedi.

Yalçın, kentteki bir otelde düzenlenen "Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet" buluşmasında, ağustos ayında toplu sözleşmelerin yapılacağını o dönemde ellerinin güçlü olması için 1 milyon 111 bin 111 üye hedefiyle hareket ettiklerini söyledi.

Memur-Sen'in sıradan bir hareket olmadığını ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Memur-Sen'in başlattığı halka, Memur-Sen'in verdiği nefes, kelebek etkisiyle tüm topluma yayılır. Ülkemiz önemli bir sürece girdi. Önümüzde bizi ilgilendiren 3 önemli ay var, birincisi 16 Nisan, ikincisi mayıs ayı mutabakatın imzalanacağı ve bizim için sandık olarak ifade ettiğimiz 15 Mayıs, üçüncüsü de 1 ile 30 Ağustos arası 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisinin emeklisi olmak üzere toplamda 5 milyon 100 bin insan için masada ter dökeceğimiz, milli gelirden, ülkenin büyümesinden, ayrılan bütçeden payımızı almaya çalışacağımız 4'üncü dönem toplu sözleşmedir."

Yalçın, "Memur-Sen'e davet, tercihimiz evet" diyerek 81 il, 100 büyük ilçe ve bütün iş yerlerinde bu soluğu aktaracak, milletle buluşacak ve milletle 16 Nisan'ı bahara çevirecek, 17 Nisan'da aydınlık, istikrara kavuşmuş bir Türkiye'ye kapı aralayacak seferberlik ilan ettiklerini dile getirdi.

Memur-Sen olarak, emek ve ekmek için çalışan, alın teri mücadelesi veren bir kitle olduklarını anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

"16 Nisan'a kadar emek kadar 'Evet' için de çalışacağımızı ifade ederek yola revan olduk çünkü 16 Nisan, bu ülkede istikrarsız zemini yok edecek, umudu büyütecek, uzun hükümetler dönemini başlatacak, bu ülkenin kalkınmasının ana başlangıç noktası olabilecek bir tarih. Bu ülkenin ana sorunu, temel sorunu istikrarsızlık. Bu ülkede yönetim sorunu var. Parlamenter sistem bu ülkeye huzur getirmedi. Parlamenter sistem bu ülkenin büyümesine fırsat oluşturmadı. 93 yıllık cumhuriyet, 65'inci hükümet, 1,5 yılın altında bir hükümet etme süresi var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.