Eskişehir

Eskişehir'den kısa kısa

12:25 12 Mart 2017
Eskişehir'den kısa kısa

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın bu haftaki konser programına piyano sanatçısı Gökhan Aybulus solist olarak katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği konserin orkestra şefliğini ise Pier Carlo Orizio yaptı.

Pet Holding'in katkılarıyla Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda düzenlenen konserde, P. I. Tchaikovsky ve F. Mendelssohn’un eserleri seslendirildi.

Gökhan Aybulus ve Senfoni Orkestrası, performanslarıyla Eskişehirli sanatseverlerin beğenisini topladı.

- Cemal Nadir Güler 115 yaşında

Modern Türk karikatürünün kurucularından olan ve karikatür sanatının yaygınlaşmasında önemli rol oynayan Cemal Nadir Güler, doğumunun 115. yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan karikatür sergisi ile anılıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Sergi Salonu üst katında açılan sergide, Cemal Nadir Güler'in eserleri Eskişehirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Cemal Nadir Güler'in kaleminden birçok eserin sergilendiği organizasyon, 19 Mart tarihine kadar açık olacak.

- Çöp çıkartma saatlerine dikkat

Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, "Daha Temiz ve Yaşanabilir Odunpazarı" parolasıyla çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bölge sınırları içinde bulunan cadde ve sokaklar her gün modern araçlarla süpürülüyor.

Odunpazarı halkının daha temiz ve ferah bir çevrede yaşaması için özveriyle çalışan ekipler, kış mevsimi ve yağışlardan dolayı artan yoğun talepleri de günlük olarak değerlendiriyor.

2016 yılında 136 bin 706 ton çöp, 9 bin 123 ton inşaat ve moloz atığı toplayan Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bin 376 adet boş arsa, 15 bin 591 sokak, 3 bin 558 cadde ve 4 adet çöp ev temizledi.

Yetkililer, vatandaşların sabah 07.00-09.00, akşam 19.00-21.00 olarak belirlenen çöp çıkarma saatlerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.