Eskişehir

Ördüğü "saçsız bebekleri" lösemili çocuklara gönderiyor

11:20 13 Ekim 2017
Ördüğü "saçsız bebekleri" lösemili çocuklara gönderiyor

SELÇUK KIZILDAĞ - Eskişehir'de özel firmada muhasebeci olan 37 yaşındaki Hülya Özkalay, lösemili ve yuvadaki çocuklar için akşamları örgü bebekler yapıyor.

Özkalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her çocuğun kendisi için örülen bebeğe sahip olması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Küçüklüğünde, annesinin kendisine ördüğü bebeğin hayatına yön verdiğini dile getiren Özkalay, "Annem, ben 6 yaşındayken, hasta olduğum bir gece uyumayıp bebek örmüştü. Sabah uyandığımda başımın ucunda o bebek vardı. Adını 'Memoş' koydum. 30 yıldır birlikteyiz." diye konuştu.

Yaklaşık 10 yıldır lösemili ve yuvadaki çocuklar ile şehit çocukları için rengarenk iplerle bebekler ördüğünü anlatan Özkalay, "Şimdiye kadar yüzlerce bebek ördüm. Gündüz sayısal ağırlıklı bir işim var. Akşamları ise düzenli olarak bebek hazırladım, üşenmeden, yılmadan. Her gece bir bebek bitirmeden uyumadım. Boş zamanlarımı değerlendirmeyi severim. Boş boş televizyon izlemeyi sevmem. Bu yöntem benim için bir terapi." dedi.

Özkalay, yaptığı örgü bebekleri çocuklara kargoyla ulaştırdığını belirterek, "Çocukların yüzünde tebessüm olabilmek için ellerim tuttukça çalışmalarıma devam edeceğim." ifadesini kullandı.

- "Mutlu eden nesil istiyorsak, önce biz onları mutlu etmeliyiz"

Bebekleri hazırlarken bazı konulara dikkat ettiğini kaydeden Özkalay, "Lösemili çocuklar için yaptığım bebeklere saç koymadım. Onların kalbinin kırılmaması lazım. Kimsesiz çocuklara bebek yollarken anne-baba figürü içeren bebekler tasarlamadım. Çocukları mutlu edelim derken daha fazla üzmek istemem." diye konuştu.

Şu anda yaptığı bebekleri engelli miniklere ve şehit çocuklarına göndermeyi planladığını ifade eden Özkalay, "Benim bir felsefem var. Bugün bizi mutsuz eden insanların çocukluğu mutsuz geçmiştir diye düşünüyorum. Mutlu eden bir nesil istiyorsak, önce biz onları mutlu etmeliyiz. Ellerimle ördüğüm bebeklere sarılıp uyuyan çocuklar olduğunu düşünmek beni çok mutlu ediyor." dedi.

Özkalay, gönüllü kuruluşların organizasyonlarına katılarak gelenlere örme tekniklerini anlattığını, boş zamanı bulunanların bu işle uğraşması için sosyal medya aracılığıyla çağrılar yaptığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.