Eskişehir

Eskişehir İmam Hatip okulları Derneği Başkanı Özkan:

11:50 13 Ekim 2017
Eskişehir İmam Hatip okulları Derneği Başkanı Özkan:

Eskişehir İmam Hatip Okulları Derneği Başkanı Mustafa Özkan, Müslümanların dünya çapında iz bırakan ilmi çabalarının en önemli yansımalarından birini oluşturan İmam Hatip Okullarının, ülkenin değişim ve dönüşümünde stratejik hamlelerini gerçekleştirdiğini ve bundan sonra da gerçekleştireceğini söyledi.

Özkan, İmam Hatip Liselerinin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yaptığı konuşmada, Anadolu'nun manevi ve kültürel zenginliğiyle, ilmi ve maneviyatı birlikte yoğuran medeniyet hamurunun en müstesna temsilcileri olan i̇mam hatip okullarının temelinin, yaklaşık bir asır önce atıldığını anımsattı.

1913'te imam hatip yetiştirilmek üzere açılan medreselerin imam hatip liselerinin ilk temelini oluşturduğunu ifade eden Özkan, şunları söyledi:

"Daha sonra da imam hatip okulları, 13 Ekim 1951'de bütün engellemelere rağmen İstanbul başta olmak üzere 7 ilde yeniden açılmaya başladı. Maneviyatından uzaklaştırılmak istenen milletin talebi ve ısrarlı mücadelesiyle i̇mam hatip okulları büyüdü ve bu okullardan mezun olan milletin evlatları, aldıkları vazifeleri hakkıyla yerine getiren büyük değerler olarak ülkemize önemli hizmetlerde bulundu. Müslümanların dünya çapında iz bırakan ilmi çabalarının en önemli yansımalarından birini oluşturan i̇mam hatip okulları, ülkemizin değişim ve dönüşümünde stratejik hamlelerini gerçekleştirmiş ve bundan sonra da gerçekleştirecektir. Bir asrı geride bırakan bu birikim, önümüzdeki zamanlarda da hem içinde bulunduğu topluluğa hem de örnek bir model oluşuyla insanlığa ciddi katkılar sunmanın yanı sıra İslam'ın doğru bir şekilde öğretildiği ve samimi bir şekilde yaşandığı ortamlar oluşturmaya devam edecektir."

Özkan, 104. yılını kutladıkları i̇mam hatip okullarının, kendi medeniyet köklerinin yanı sıra inanç ve değerleri konusunda herhangi bir mahcubiyet duymayan, düşünce, fikir ve inançlarını onurla ifade eden, kendinden emin, kararlı ve donanımlı bir neslin yetişmesi için her daim var olacağını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.