Eskişehir

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10:30 10 Aralık 2017
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

AK Parti Eskişehir İnsan Hakları Başkanı Eyüp Dokuzlar, birçok ülkede yaşanan savaş, çatışma ve baskı sonucu oluşan insanlık dışı olaylara hükümetin ve aziz milletin duyarsız kalmayıp mazlumlara kucak açtığını, onların sorunlarını çözmek için seferber olduğunu bildirdi.

Dokuzlar, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 69 yıl önce 10 Aralık 1948'de insanlık tarihinin en önemli belgelerinden Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilişinin yıl dönümünün kutlandığını kaydetti.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin ortaya koyduğu temel değerlerin, özgürlükler ve insan hakları ile uluslararası topluma yükümlüklerini hatırlatan tarihi bir belge olma özelliğini bugüne kadar koruduğuna işaret eden Dokuzlar, şöyle devam etti:

"Türkiye’de AK Parti İktidarı ile birçok alanda olduğu gibi İnsan Hakları ile ilgili alanlarda da birçok reformlar gerçekleştirilmiştir. Çevremizde birçok ülkede yaşanan savaş, çatışma ve baskı sonucu oluşan insanlık dışı olaylara hükümetimiz ve aziz milletimiz duyarsız kalmayarak bu mazlumlara kucak açmış onların sorunlarını çözmek için seferber olmuştur. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü tüm insanlar için barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. Yıllardır Filistin, Suriye, Irak, Myanmar ve birçok ülkede yaşanan insanlık dramının son bulmasını ve tüm dünya mültecilerinin güvenli ve insani koşullarda yaşama kavuşmasını temenni ediyoruz. Terörden kaynaklanan insan haklarının ihlallerinin son bulduğu demokrasi ve hukukun üstünlüğü ve insan hakları değerlerinin tam manasıyla yaşandığı günlerin temennisi ile Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.