Eskişehir

Turboşaft Motor Alt Sistemleri Çalıştayı

14:56 19 Aralık 2017
Turboşaft Motor Alt Sistemleri Çalıştayı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Temel Kotil, turboşaftın Türkiye'nin bekası için önemli bir motor olduğunu söyledi.

Kotil, Savunma Sanayii Müsteşarlığı himayesinde Eskişehir'de bir otelde düzenlenen "Turboşaft Motor Alt Sistemleri Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, turboşaft motorunun önemine değindi.

"Bu motor, Türkiye'nin yaptığı ilk gaz türbini. Bin 400 beygir gücü var. Bu motora, Türkiye'nin bugün bile ihtiyacı var." ifadelerini kullanan Kotil, şöyle konuştu:

"Bu motor bugün bitmiş olsaydı, biz bunu ATAK helikopterinin motoru olarak takardık. Devletin bize 'Yap' dediği projeleri, çabuk çabuk yapmak zorundayız. İyi yapmak zorundayız. Hem hafif hem de yüksek güçte, LHTEC motorundan daha iyi bir motor bekliyoruz. Bu motorun bir an önce bitmesi gerekiyor. Turboşaft, Türkiye'nin bekası için önemli bir motor. Bir helikopter yapmak istiyorsanız ya LHTEC'i alacaksınız ya da... Daha ismi konmamış bu bebek inşallah piyasada olan motordan daha önemli. TAI için biz platform yapıyoruz. Bu çok önemli. ATAK helikopterimiz var, bu alternatif bir motor olur inşallah. Bir de 'T-625' dediğimiz bir helikopter yapıyoruz. Bu helikopter, bu motoru kullanacak."

Türkiye'nin ilk motorunun bahtının açık olmasını dileyen Kotil, "İnşallah üç yılda sertifikalandırılır ve TAI'ye teslim edilir. Bizim bu motoru takacak yerimiz, uçağımız, helikopterimiz var. Allah'ın izniyle başka cihazlarımız da olur. Sanayiciler 7 gün 24 saat çalışıyor. Çok çalışmalıyız. Türkiye'nin teknolojide devrim yapması gerekiyor. Onun için çok çalışmak lazım. Bu motor, Türkiye'ye gereken gücü verecektir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.