Eskişehir

Eskişehir'deki gasp davası

16:39 30 Ocak 2018
Eskişehir'deki gasp davası

Eskişehir'de, Ankara'dan gezmeye gelen gençleri sigaraya koydukları kimyasal maddeyle bayıltıp cüzdanlarını gasbeden, başka suçlardan 2'si tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Sinan T. (21) ve Eray U. (16) ile avukatları hazır bulundu. Diğer sanık O.Ö'nün (16) ise firari olduğu öğrenildi.

Savunmalarını yapan tutuklu sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, "silahla birden fazla kişi tarafından beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yağma" suçuyla yargılanan sanıkların mevcut durumlarının devamına, firari sanık O.Ö'nün yakalama kararının yinelenmesine karar verdi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 26 Nisan'a ertelendi.

Geçen yıl şubat ayında Ankara'dan Eskişehir'e gezmek için gelen Haşim Dere (18) ve Ümit Baki, (19) otogarda otobüsten indikten sonra yürüyerek Tepebaşı ilçesindeki Zafer Mahallesi'ne geçmişti. Burada karşılaştığı Sinan T'nin verdiği sigaradan içen Dere, kısa süre sonra fenalaşıp yere düşmüş, bu esnada O.Ö, Dere'nin cebindeki cüzdanı çalmıştı. Durumun farkına varan Ümit Baki, cüzdanı almaya çalışmış, olay yerinde Eray U, Ümit Baki'yi tornavidayla tehdit etmişti. Dere ve Baki, şüphelilerden şikayetçi olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.