Eskişehir

"Sineden Sipere Mektup" kampanyası

17:14 23 Şubat 2018
"Sineden Sipere Mektup" kampanyası

Eskişehir'de, Seriyye Vakfı tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklere moral olması için "Sineden Sipere Mektup" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında şehrin farklı yerlerine stantlar kuruldu.

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezi önünde kurulan stantta vatandaşlar, Afrin'de görev yapan Mehmetçiklere mektup yazdı.

Seriyye Vakfı Eskişehir İl Başkan Vekili Savaş Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afrin'de mücadele eden Mehmetçikler için başlattıkları mektup kampanyasına birçok sivil toplum kuruluşunun da destek verdiğini söyledi.

Öztürk, TSK'nın Afrin'de büyük bir çemberi yardığını dile getirerek, "Bizler bedenen orada askerlerimize destek olamıyoruz. Kendimizi sorumlu hissediyoruz. Manevi bir şekilde destek olmak için böyle bir mektup kampanyası başlattık." dedi.

- "Üşümeyin, hasta olmayın kuzularım"

Mektuplardan gördükleri kadarıyla halkın Mehmetçiklere gönülden destek olduğunu anlatan Öztürk, "Mektupların içinde beni duygulandıran bir paragraf vardı. Gülnur isminde bir teyzemiz, hiç çocuğunun olmadığını söylemiş. Fakat tüm askerlerin kendisinin evladı olduğunu yazmış. Cümle şöyleydi, 'Buralar çok soğuk değil ama oraları bilmiyorum. Üşümeyin, hasta olmayın kuzularım. Komutanınızın sözünü dinleyin. Teyzeniz, anneniz arkanızda.' demiş. Bu beni ve arkadaşlarımı çok duygulandırdı." değerlendirmesinde bulundu.

55 yaşındaki Derman Özkan da Türk askerlerinin arkasında olduklarını ifade ederek, "İç ve dış düşmanların bizi sıkıştırdığı bu zamanlarda, ülkemize bir şey olmasın diye mücadele eden askerlerimizi canı gönülden destekliyorum." diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Esra Demir ise Türk askerlerine sonsuz güven duyduklarını belirterek, "Emek veren, fedakarlık yapan, canlarını ortaya koyan askerlerimizin arkasındayız. Allah yardımcıları olsun." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.