Eskişehir

Eskişehir Osmangazi Üniversitesindeki silahlı saldırı

12:04 20 Nisan 2018
Eskişehir Osmangazi Üniversitesindeki silahlı saldırı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, 13 Nisan'da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğüne vekaleten atanan Prof. Dr. Kemal Şenocak'i ziyaret etti.

Karacan, 5 Nisan'da araştırma görevlisi Volkan Bayar'ın Eğitim Fakültesinde 3'ü akademisyen 4 kişiyi silahla öldürmesinin ardından soruşturmanın selameti için istifa eden rektörün yerine vekaleten atanan Prof. Dr. Şenocak'ı ziyaretinde, olaydan üzüntü duyduğunu söyledi.

Olayın ardından ESOGÜ'nin eski rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'i görevinden istifa ettiğini anımsatan Karacan, şöyle konuştu:

"Gönen'in yerine Kemal Hocamız geldi. Görevi hayırlı olsun. Bu süreci, hukukçu olduğu için hukuk bilgisine ve tecrübelerine dayanarak en iyi şekilde atlatacağına ve ESOGÜ'nün tekrar huzurlu, sağlıklı ve sorunsuz günlere ulaşacağına yürekten inanıyorum. Üniversitemize sahip çıkmak ve hak ettiği yerlere gelmesi önemli. Güven ortamı çok önemli. Buraya Türkiye'nin her yerinden gelen çocuklarımız var. Onların ailelerinin huzurlu bir şekilde evlatlarını gönderebileceği bir huzurlu üniversite olması önemli. Bizde elimizden geldiğince bunun oluşması için rektörümüze destek olacağız."

Şenocak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.