Eskişehir

Polis, ihbarı değerlendirdi! Dolandırıcılar...

12:26 07 Temmuz 2018 2 Yorum Var
Polis, ihbarı değerlendirdi! Dolandırıcılar...

Eskişehir'de, telefonda kendisini savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Eskişehir'de kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan biri kadın toplam 3 kişi dolandırıcılık iddiasıyla adliyeye sevk edildi. 

Eskişehir'de vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis veya Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan, "Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiş, bankada bulunan paranızı sahte belgeler ile çekecekler, şahısları takip ediyoruz, kuyumcu soyulmuş, kimlik bilgileriniz kuyumcuda ele geçmiş, adınız FETÖ terör örgütüne karışmış" gibi yalanlarla hesaba para yatırılmasını ya da söylenen yere para bırakmalarını isteyen dolandırıcılar için emniyet güçleri ekip oluşturdu. 

Kendisini polis/savcı olarak tanıtan şüphelilerin telefonla aradıkları İ.Ü.'yi (76) dolandırdıkları, bir kadın şüphelinin müştekiden 74 bin lira aldığının ihbar edilmesi üzerine; temin edilen güvenlik kamera görüntüleri incelendi.

İncelemeler sonucunda 1 kadın ve 2 erkek şüphelinin olaya karıştığı, para aldıktan sonra olay yerinden kaçtıkları tespit edildi.

Kimlik bilgileri tespit edilen şüpheliler Hamit Ö. (25), Sırrı S. (56) ve Kader B. (23) dolandırıcılık sonucu elde ettikleri 37 bin 835 lira parayla birlikte yakalanarak adliyeye sevk edildi. Hamit Ö. ve Sırrı S. tutuklanırken, Kader B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • İşçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Yasalarımız caydırıcı olduğundan dolayı içeri girip çıkan bir daha da dolandırıcılık yapmıyormuş . Bunu biliyormuydunuz .
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar bu yemi neden yutuyor? Bir güvensizlik var. Ve bu güvensizlik terör örgütlerinin çoğalması sonrası daha fazla oluştu. Özellikle Fetö sonrası kurum ve kişilere güvensizlik arttı. İnsanlar kime güveneceğini şaşırdı. Savcı ya da hakim diyorsunuz sonra bi bakıyorsunuz Fetöcü. Savcı ya da hakim diyorsunuz ve kimkime dımdıma bir olaylar zincirinde bir halkaya tutunmaya çalışıyorsunuz. Fetö bu ülkeye PKK dan, Batı dan, Lozandan, Montrodan, Çanakkaleden daha çok zarar vermiştir bu kesin!
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.