Eskişehir

Dolandırıcılığın böylesi Çocuk kaza yaptı deyip...

08:12 30 Eylül 2018 3 Yorum Var
Dolandırıcılığın böylesi Çocuk kaza yaptı deyip...

Eskişehir'de çeşitli tarihlerde 4 yaşlıyı dolandırdığı iddia edilen İ.D. (34), polis tarafından yakalandı. İ.D., yapılan sorgulamasının ardından 'kişinin algılama yeteneği zayıflığından faydalanmak suretiyle dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi

Geçen 19-24 Eylül tarihleri arasında Şeker Mahallesi'nde M.A. (93), Emek Mahallesi'nde G.A. (83), Esentepe Mahallesi'nde M.Y. (81) ve Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oturan A.Y. (72), evlerine gelip kendilerine "Çocuğunuz, torununuz kaza yaptı. Beni hastaneden gönderdiler. Paraya ihtiyaç var" diyen bir kişi tarafından dolandırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, şikayet üzerine yaptıkları araştırmada, şüphelinin daha önce de benzer suçlardan kaydı bulunan İ.D. olduğunu belirledi. Polis ekipleri, İ.D.'yi yakalayarak gözaltına aldı. İ.D. yapılan sorgulamasının ardından, 'kişinin algılama yeteneği zayıflığından faydalanmak suretiyle dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    bir vatandaşın nufus bilgileri,soy bilgileri ,maddi durumu ancak resmi makamlarda ve bankalarda,sigorta şirketlerinde var.bankalarda bazı görevlilerin bilgileri rüşvet karşılığı satığını sanıyorum.bilhassa bazı banka çalışanları emlakçılarla anlaşmalı,müşterinin maddi durumunu emlakçıya söylüyorlar. ayrıca resmi yerlerde dolandırıcılara bilgi satanlarda var sanırım. bunları bulup ayıklamak lazım.
    Cevapla
  • komşu 5 yıl önce Şikayet Et
    sonuç! serbest
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    çocuğunuz yada torununuz kaza yaptı derken,demek dolandıracağı kişinin oğlu ve torunu hakkında bilgiye sahip,aksi takdirde gittiği evdeki adamın oğlu yada torunu olmayabilir,yalanı açığa çıkar. ama bu bilgileri nerden elde ettiği mühim,yetkililer dolandırıcıların kurbanları hakkında nerden bilgi edindiğini bulursa bu iş öyle önlenir.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.