Eskişehir

Sattığı otomobili 13 yıl sonra kabusu oldu

15:59 20 Aralık 2018
Sattığı otomobili 13 yıl sonra kabusu oldu

Türk Hava Yollarının (THY) Güney Kore ofisinde 13 yıldır görev yapan bir kişi, 2005'te sattığı otomobile ait ruhsatın yenilenmemesi yüzünden 60 bin liralık otopark icrasıyla karşı karşıya geldi.

Türkiye'den Güney Kore'ye çalışmak için giden Gökçer Kartal'ın yurt dışına çıkmadan önce noter aracılığıyla 10 bin 993 liraya sattığı otomobili, aracı satın alan ve ruhsatı üzerine kaydettirmeyen Metin Altun'un bir suça karışması nedeniyle İstanbul'da yediemine çekildi. Altun, yaklaşık 13 yıl boyunca satın aldığı aracın akıbetini sorgulamadı.

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Metin Altun'un da sanıkları arasında bulunduğu dava nedeniyle 2005'te tedbir amacıyla yediemine çekilen otomobilin hala ruhsat sahibi gözüken mağdur Gökçer Kartal, Türkiye'ye 2016'da tatil amacıyla geldiğinde hakkında açılan 60 bin liralık icra davasından haberdar oldu.

Yedieminle anlaşıp 60 bin liralık otopark ücretini 20 bin lira olan ana paraya indirerek ödeyen Gökçer Kartal'ın, bunun üzerine 13 yıl önce aracını satın alan Metin Altun'dan şikayetçi olduğu bildirildi.

Eskişehir Asliye Hukuk Mahkemesinde Metin Altun hakkında dava açan Gökçer Kartal'ın avukatı İnan Ersoy, müvekkilinin Güney Kore'ye gittikten sonra evlendiğini ve çocuklarının olduğunu söyledi.

Müvekkilinin Türkiye'ye tatil için geldiğinde öğrendiği borcu karşısında şaşkına döndüğünü dile getiren Ersoy, "Uğraşlarımız sonucu 60 bin liralık otopark borcunu 20 bin liraya düşürerek müvekkilimin üzerindeki suç mahiyeti taşıyan davayı kapattık. Asıl suçlunun cezasını çekmesi için de gerekli davayı açmış bulunuyoruz." dedi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.