Eskişehir

Numarayı internetten buldu, eve çağırdı olanlar oldu

15:14 24 Mart 2019 3 Yorum Var
Numarayı internetten buldu, eve çağırdı olanlar oldu

Eskişehir’de televizyonu bozulan bir şahıs, internette üst sıralarda bulduğu ve telefonla aradığı bir sahte yetkili servise dolandırıldı.

Alınan bilgiye göre, Kırmızıtoprak Mahallesinde ikamet eden S.O. isimli şahıs, televizyonunun bozulması üzerine internetten yetkili servis numaralarını araştırdı. Kendi televizyon markasına ait olduğunu düşündüğü ve aramalarda üst sıralarda yer alan yetkili servis numarasını arayan şahıs, karşısındaki kişiye durumu anlattı. Kendisinin servisçi olduğunu ve servis dükkanının bulunduğunu belirten dolandırıcı, 150 lira ve televizyonu alarak götürdü. 71 yaşındaki televizyon sahibi, bir süre sonra dolandırıldığını anlayarak şüpheli şahıstan şikayetçi oldu. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Hilmi 5 yıl önce Şikayet Et
    İnternet sanal dünyası tehlikelerle dolu. Ha Google ha Bing ha Opera fark etmiyor. Adamlar aldığı cukkaya bakıyor. Üstelik vergisini bile vermek istemiyor. Markaların resmi sitelerinden yetkili servisleri bulmak gerekiyor. Gelen yetkili servisin yetkilisi olduğunu gösteren servis kimliğini sorgulamak gerekiyor.
    Cevapla
  • Ali rıza 5 yıl önce Şikayet Et
    Google bu yüzden tazminat ödemeli ve sorumlu olması. Sorumlu olmayan reklam aşan dolandırının ortağıdır
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    300 tl ver yazılım-donanım şirketleri seni ön sıraya atıveriyor yetkili servis yerine yetkili dolandırcı başlığını eklese daha iyi olur
    Cevapla
  • Momedo 5 yıl önce Şikayet Et
    Google a dava açmalısın kardeş. Çünkü onu teknik servisçi diye en üst sıraya atan google. Neye dayanarak o şahsı teknik servis yeri sahibi veya uzmanı olarak üst yada alt sıraya atmış ki. Adamın diplomasınamı bakmış vergi levhasınamı yoksa parayı ver istersen dolandırıcılıl yapmı demiş. Asıl dava edilecek kişi google olmalı
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunun denetlemesini devlet yapmalı Google ne bilsin her ülkenin Kanunu belgesini
    İlk beğenen sen ol
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamışsın böyle bir şey olamaz
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.