Eskişehir

Yaralı halde bulundu, tedavi altına alındı

08:08 05 Nisan 2019 2 Yorum Var
Yaralı halde bulundu, tedavi altına alındı

Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde tel örgütlere takılarak yaralanan karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü ekiplerince tedavi altına alındı.

Eskişehir'de ilk kez görüldüğü ve Bolu'dan geldiği tahmin edilen karacanın strese bağlı şok halinde olduğu ve yanına kimseyi yaklaştırmadığı öğrenildi. 

İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Sarıcakaya ilçesinde bağlı Mayıslar mahallesinde, tel örgütlere takılarak yaralanan karacayı görenler Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine bilgi verdi. 5’inci Bölge Müdürlüğü personeli Eskişehir'de ilk kez görülen ve şehir envanterinde olmayan karacayı tedavi altına aldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri Bolu'dan geldiği tahmin edilen karacanın 5 yaşlarında olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Ülkemizdeki küçük geyik türlerinden biri olan Karaca Eskişehir ilimizde ilk defa tespit edildi. Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesi Mayıslar Mahallesi civarında vatandaşların tel ihataya takıldığı için yaralanan geyik yavrusu ihbarına Doğa Koruma ve Milli Parklar koruma-kontrol ekibince gidildiğinde, hayvanın Batı Karadeniz civarında yayılışı bulunan Eskişehir ili envanterinde olmayan, Bolu ili civarından geldiği tahmin edilen 4-5 yaşlarında erkek karaca olduğunun anlaşılmış, hayvan ivedilikle Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü'ne getirilmiştir. 

Teknik personelce yapılan muayenede karacanın strese bağlı şok halinde olduğu anlaşılmıştır. Serum ile vitamin takviyesi yapılan karacaya kortizon antibiyotik ve kas gevşetici ile yapılan tedaviye devam edilmekte olup, Karacayı doğal yaşam ortamına döndürmek için tüm imkanlar kullanılmaktadır" denildi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel insanlar iyi ki varsınız.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir Balık 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah canım benim, altına eski eşyalardan sıcak yatak yapsanız olmaz mı?
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.