Kanal 7 iftar programı Eyüp'te

Onbir Ayın Sultanı Ramazan Eyüp’te çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kanal 7 iftar programı Eyüp'te
GİRİŞ 26.06.2014 14:47 GÜNCELLEME 26.06.2014 14:50

İftarı, Eyyüb El Ensari Hazretleri’nin mukaddes mekanı Eyüp’te yapmak, teraviyi Eyüp Sultan Camii’nde kılmak isteyen binlerce kişi buluşacak ilçede. Eyüp Belediyesi Ramazan ayında özel iftar programları düzenleyerek konuklarını hem geçmişe doğru nostaljik bir yolculuğa çıkaracak hem de o güzel manevi havayı soluma şansı tanıyacak.
 
Eyüp Sultan Meydanı’nda, Tarihi Cülus Yolu’nda, Belediyenin önündeki eski Osmanlı evlerinde, Feshane’de ve tüm mahallelerde düzenlenen etkinlikler, her sene olduğu gibi bu yıl da yine binlerce kişinin buluşma noktası  olacak. Ramazan’da sadece İstanbul’dan değil, yurdun dört bir yanından, tüm dünyadan misafirler konuk olacaklar Eyüp Sultan’a…

EYÜP'TE RAMAZAN COŞKUSU YENİDEN KANAL7 EKRANLARINDA

KANAL7'DE RAMAZAN EKRANI

Ramazan sevinci ve coşkusu Kanal 7’yle daha da artıyor. Ömer Döngeloğlu’nun sunumuyla Sahur Vakti, Uğur Arslan’ın sunumu Necmettin Nursaçan’ın sohbetiyle İftar Saati, Ramazan’a özel televizyon filmleri, beğeniyle izlenen dizi Hz. Yusuf ekranların 20 yıllık Ramazan geleneği Kanal 7’de olacak.

İFTAR VE SAHUR PROGRAMLARI

Kanal 7, Ramazan’a özel programlarıyla rahmet ayının güzelliklerini izleyenlerle paylaşacak.

Ramazan ayının iftar coşkusu, oruç sevinci Kanal 7 ekranlarına taşınıyor. Tecrübeli sunucu Uğur Arslan’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan Hoca’nın anlatımıyla, Eyüp Meydanı’ndan canlı yayınlanacak ‘‘İftar Saati’’ programı Ramazan boyunca her gün Kanal 7 ekranlarında olacak. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, dini sohbetlerle Ramazan ayının manevi atmosferini izleyenlerle buluşturacak. Tasavvuf müziği sanatçılarının konuk olacağı program, Ramazan’a özel konu ve konuklarla renklenecek. ‘İftar Saati’ 17.50’de ekranda olacak.

Kanal 7’nin sahur programı “Ömer Döngeloğlu’yla Sahur Vakti” Ramazan boyunca Başakşehir Sular Vadisi’nden canlı yayınla ekrana gelecek. Ömer Döngeloğlu’nun anlatımıyla İslam tarihinden kesitler, Ramazan’ın güzellikleri, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Allah'ın güzel isimlerinden oluşan Esma-ül Hüsna duaları ve salâvatı şerifeler Ramazan boyunca programda yer alacak.  ‘Sahur Vakti’ 01.30’da ekrana gelecek.

Cuma günlerinin vazgeçilmez programı ‘‘Necmettin Nursaçan’la Cuma Sohbetleri’’ de, Ramazan boyunca her Cuma saat 10:00’da Kanal 7’de olacak. Ramazan ayına özel, dini konulara ilişkin akıllara takılan sorular, peygamberlerin hayatlarından örnekler Muhsin Bay’ın sunumu Necmettin Nursaçan’ın hoş sohbetiyle ekrana taşınacak.

RAMAZAN’A ÖZEL TV FİLMLERİ

Yine birbirinden özel Ramazan maneviyatına uygun TV filmleri de Kanal 7'de olacak. İslam büyüklerinin yaşadıkları, gerçek hayat öyküleri Kanal 7 Ramazan ekranında izleyicilerle buluşacak. Ramazan ayı boyunca kalpleri ısıtan TV filmleri Kanal 7 ekranlarında olacak.

GÖRKEMLİ DİZİ ‘‘HZ. YUSUF’’ KANAL 7’DE

Türkiye’de ilk kez Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Ashab-ı Kehf dizisiyle tanınan İranlı yönetmen Ferecullah Silahşör’ün yıllar süren titiz bir çalışmayla ortaya koyduğu dev yapım Hz. Yusuf Ramazan boyunca Kanal 7’de.  Hazret-i Yusuf’un Kur’an-ı Kerim’de de geçen etkileyici ve dramatik hayat hikayesini anlatan dev prodüksiyon Yusuf’u özleyenler ve kuyudan çıkmak isteyenler için Ramazan ayı süresince hafta içi her gün 14.45’te Kanal 7’de ekranında olacak.


 
Eyüp Sultan Meydanı’ndan Kanal 7 Ramazan süresince her gün iftar programı yapacak. Uğur Aslan’ın sunacağı, Necmettin Nursaçan’ın sohbetiyle ekrana gelecek program Ramazan süresince her gün 18.00’de başlayıp 20:50’ye kadar sürecek.
 
Eyüp Belediyesi Eyüp Sultan Meydanı’nda Ramazan sürecince hem gündüz ve teravih sonrası özel etkinlikler düzenleyecek.
 
“HOŞGELDİN, GÜZEL NİYETLER GETİRDİN RAMAZAN”

 
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu sene Ramazan için farklı bir kampanya hazırladıklarını belirterek, “Hoşgeldin, güzel niyetler getirdin ey Ramazan-ı Şerif diyoruz kampanyamızda. İyiliğe, kaynaşmaya, doğruluğa, paylaşmaya, yenilenmeye niyet ediyoruz  ve herkesi davet ediyoruz bu Ramazan Eyüp Sultan’a. Binlerce kişiyle birlikte dualarla açacağız orucumuzu, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve dayanışma duyguları içerisinde” dedi.
 
“EYÜP SULTAN’DAN ANADOLU’YA BRCKO’YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ”
 
Eyüp Sultan’dan bu sene Anadolu’ya ve Balkanlar’daki Eyüp’ün kardeş şehri Bosna Hersek’in Brcko kentine de gönül köprüsü kuracaklarını ifade eden Başkan Aydın şunları söyledi: “Eyüp Sultan’dan niyet ettik, sizlerle paylaşmaya geldik diyoruz Anadolumuza. Bu sene Allah nasip ederse Çanakkale, Giresun, Kastamonu, Sivas illerimizde, ilçelerinde iftar yemekleri ve Ramazan programları düzenleyeceğiz. Oraya kuracağımız led ekranlardan Eyüp Sultan’a bağlantı yapacak ve Eyüp’ten oradaki hemşehrilerimize, kardeşlerimize seslenecek, ‘Niyet ettik, sizlerle somunumuzu paylaşmaya geldik’ diyeceğiz. 4 Temmuz Cuma günü  Anadolu’ya gidecek Ramazan bereket tırlarımızı dualarla Eyüp Sultan’dan uğurlayacağız. Balkanlardaki sel felaketinden sonra 7 tırlık yardım konvoyunu yolladığımız Eyüp’ün kardeş şehri Brcko’da da 4 Temmuz Cuma günü iftar programımız olacak. Bu sene hem ilçemizde, mahallelerimizde yaptığımız programlarla Eyüplülerle birlikte orucumuzu açacak, geleneksel Ramazan eğlencelerine ortak olacak hem de Eyüp Sultan Meydanı’ndaki programlarımızla, Cülus Yolu’ndaki iftar yemeklerimizle, Belediyemizin önünde kurulacak tarihi Osmanlı evleri iftar etkinlikleriyle Onbir Ayın Sultanını güzel bir şekilde geçirme imkanı bulacağız. Bu sene ayrıca Rami, Yeşilpınar, Alibeyköy ve Kemerburgaz’da Ramazanın manevi havasına uygun tasavvuf müziği konserleri, şiir programları düzenleyeceğiz.”
 
EYÜP SULTAN’DA REVAKLARIN ALTINDA KURAN-I KERİM
 
Eyüp Belediyesi, sıcak yaz günlerinde geçireceğimiz Ramazan için her türlü önlemi aldı. Eyüp Sultan Camii’nin önünde özel olarak kurulacak revakların altına, özel havalandırma sistemi kurulacak. Eyüp Sultan’ı ziyaret edenler, iftar öncesi gündüz buraya gelerek revakların altında serin bir ortamda ibadetlerini geçirme imkanı bulacaklar.
Revakların altında her gün 14.00’de Kuran-ı Kerim ve Türkçe meali okunacak. 14.40’da Eyüp Müftülüğü hocalarıyla dini sohbet, 15.00’de Ensar Kardeşler’den İlahiler, 15.30’da ise Eyüp Müftülüğü hocalarıyla dini sohbet yeralacak.
 
RAMAZAN VE ÇOCUKLAR...
 
Eyüp Belediyesi çocuklarımız için de renkli bir Ramazan programı hazırladı. Ramazan süresince Eyüp Sultan Meydanı’nda 15.30’dan 17.00’ye kadar Eski çocuk oyunları (Beştaş... Kulaktan kulağa, topaç vb. ), Hacıvat Karagöz gösterisi ve Masalcı Nine, çocuklarla birlikte Eyüp Sultan’da buluşacak.
 
AÇIK HAVA MAHALLE İFTARLARI
 
Eyüp Belediyesi Ramazan süresince her gün bir mahallede Açıkhava mahalle iftarları düzenleyecek. Kimi zaman bir parkta, kimi zaman stadda, kimi zaman sitenin bahçesinde kimi zaman da yollarda buluşup orucumuzu binlerce kişiyle birlikte açacak o güzel manevi hazzı yaşama şansı elde edeceğiz. Eyüp Belediyesi’nin açıkhava iftarlar programı saat 19.40’da Hacıvat-Karagöz gösterisi, jonglör çocuklara eğlencelerle başlayacak. Sonra tasavvuf müziği dinletisi, ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve meali sunulacak. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Ramazan süresince Eyüplülerle Açıkhava iftarlarında buluşacak. Açıkhava mahalle iftar programları saat 21.10’da sona erecek.
 
EYÜP BELEDİYESİ AÇIKHAVA MAHALLE İFTARI  VE MAHALLE KONSER PROGRAMI LİSTESİ:
 
28 Haziran Cumartesi İlk Gün İftarı (Tarihi Galata Köprüsü-Feshane Bahçesi)
29 Haziran Pazar- Pirinççi Köyü Mah. iftarı (Pirinççi Köyü Mah.)
30 Haziran Pazartesi – Göktürk-Kemerburgaz Köyleri İftarı (İhsaniye Köyü)
 1 Temmuz Salı –İslambey-Eyüp Merkez Mahallesi (Cuma Pazarı)
2 Temmuz Çarşamba –Rami Cuma Mah. Rami Yeni Mah. (Bir Nefes Sosyal Tesisleri)
3 Temmuz Perşembe –Topçular Mahallesi (Şehit Kubilay Sk.)
4 Temmuz Cuma- Yeşilpınar Bölge Parkı Konser (Mehmet Kemiksiz)-Rami Bir Nefes Sosyal Tesisleri Konser (Yücel Arzen)
 5 Temmuz Cumartesi-Alibeyköy Merkez Mahalle iftarı (Osmanlı Parkı)  Alibeyköy Osmanlı Parkı Konser (Grup Genç), Kemerburgaz Meydanı Konser (Murat Doğru)
6 Temmuz Pazar-Vefa iftarı- Eyüp Belediyesi Nikah Sarayı Otoparkı
7 Temmuz Pazartesi-Göktürk Mahallesi (Cumhuriyet Caddesi)
8 Temmuz Salı-Çırçır Mahallesi (İmar Blokları Top Sahası)
9 Temmuz Çarşamba-Silahtarağa –Sakarya Mahalleleri (Migros Otoparkı)
10 Temmuz Perşembe-Nişanca-Defterdar Mahallesi  (Münzevi Camii önü)
11 Temmuz Cuma Rami Mahallesi Bir Nefes Sosyal Tesisleri Şiir Programı (Bedirhan Gökçe),Yeşilpınar Mahallesi Bölge Parkı Konser (Fatih Koca)
12 Temmuz Cumartesi-Alibeyköy  Mahallesi Osmanlı Parkı (Aykut Kuşkaya), Kemerburgaz Meydanı Konser (Burak Ahıskalı)
13 Temmuz Pazar Engelliler İftarı Alibeyköy Osmanlı Parkı
14 Temmuz Pazartesi-Yeşilpınar  Mahallesi (Köknar Sokak)
15 Temmuz Salı-Karadolap Mahallesi (İMKB Lisesi Önü)
16 Temmuz Çarşamba-Akşemsettin Mahallesi (Şehit Öğretmenler İlköğretim O. Önü)
17 Temmuz Perşembe-Esentepe Mahallesi (Yalçınkaya Sokak)
18 Temmuz Cuma-Alibeyköy Osmanlı Parkı (Eyüp Belediyesi Personel İftarı)-Alibeyköy Osmanlı Parkı Konser (Ömer Çelik)-Kemerburgaz Meydanı Konser (Agah)
19 Temmuz Cumartesi-Yeşilpınar Bölge Parkı Şiir Programı (İbrahim Sadri)- Rami Bir Nefes Sosyal Tesisleri Konser (Behsat Duygun)
20 Temmuz Pazar –Ak Parti Teşkilat İftarı (Kemerburgaz Kurtkemeri Tesisleri)
21 Temmuz Pazartesi-Güzeltepe-Emniyettepe Mahallesi-(İETT Son Durağı)
22 Temmuz Salı-Kemerburgaz-Kazım Karabekir Caddesi
23 Temmuz Çarşamba-KADİR GECESİ
24 Temmuz Perşembe-Düğmeciler Mahallesi (Galip Özger Caddesi)
25 Temmuz Cuma-Rami Bir Nefes Sosyal Tesisleri Konser (Grup Genç) -Yeşilpınar Bölge Parkı Program (Abdülbaki Kömür-Doğan Öztürk)
26 Temmuz Cumartesi-Alibeyköy Osmanlı Parkı Konser (İsmail Yılmaz)-Kemerburgaz Meydanı Konser (Aykut Kuşkaya)
27 Temmuz Pazar-Arife günü
28-29-30 Temmuz Ramazan Bayramı
 
EYÜP BELEDİYESİ İLK GÜN İFTARI GALATA KÖPRÜSÜ ÜZERİNDE, FESHANE BAHÇESİNDE YAPILACAK...
Eyüp Belediyesi’nin artık geleneksel hale gelen ve diğer ilçelere örnek olan ilk gün iftarı bu sene tarihi Galata Köprüsü üzerinde ve Feshane bahçesinde düzenlenecek. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın evsahipliğinde gerçekleştirilecek ilk gün iftarında Kuran-ı Kerim tilaveti ve dini sohbet yeralacak. İlk gün iftarına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri ve ilçe protokolü ve Eyüplüler katılacak.
 
EYÜP SULTAN MEYDANINDA ÖZEL PROGRAMLAR... DİNİ SOHBETLER... ESMA ZİKRİ... İLAHİLER... TİYATRAL GÖSTERİLER...
Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Meydanı’nı dolduran konukları için Ramazan süresince her gece  23.00-01.30 saatleri arasında özel programlar düzenleyecek.
Din alimlerinden sohbetler, ilahiler, dini tiyatral gösteriler, Esma Zikri Eyüp Sultan’daki programda ziyaretçilere sunulacak.
 
EYÜP BELEDİYESİ EYÜP SULTAN MEYDANI RAMAZAN PROGRAMLARI
Ramazan ayı boyunca Eyüp Sultan Meydanı’ndaki programlar, saat 23.00’de başlayarak 01.30’a kadar sürecek.
27 Haziran Cuma /Nihat Hatipoğlu’ndan sohbet.
28 Haziran Cumartesi /Bezm-i Safa’dan tasavvuf müziği ve sema gösterisi.
 29 Haziran Pazar/ Dursun Ali Erzincanlı’dan sohbet.
 30 Haziran Pazartesi/ Kutlu Yol-Çağrı filminden uyarlama tiyatral gösteri.
1 Temmuz Salı /Ömer Döngeloğlu’ndan sohbet.
2 Temmuz Çarşamba/Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan Sohbet.
3 Temmuz Perşembe/Esma Zikri
4 Temmuz Cuma/Nihat Hatipoğlu’ndan sohbet.
5 Temmuz Cumartesi/Fatih Koca tasavvuf konseri.
6 Temmuz Pazar/Dursun Ali Erzincanlı’dan Na’t
7 Temmuz Pazartesi/Bilal-i Habeşi-Tiyatral gösteri.
8 Temmuz Salı/Ömer Döngeloğlu’ndan sohbet.
9 Temmuz Çarşamba/Mihmandar-ı Resul Eyüp Sultan (Tiyatral gösteri)
10 Temmuz Perşembe/Esma Zikri
11 Temmuz Cuma/Nihat Hatipoğlu’ndan sohbet.
12 Temmuz Cumartesi/Erkan Mutlu tasavvuf müziği konseri.
13 Temmuz Pazar/Dursun Ali Erzincanlı’dan Na’t
14 Temmuz Pazartesi/Kutlu Yol Çağrı Filminden Uyarlama -Tiyatral gösteri
15 Temmuz Salı/Ömer Döngeloğlu’ndan sohbet.
16 Temmuz Çarşamba/Bilal-i Habeşi-Tiyatral Gösteri
17 Temmuz Perşembe/Esma Zikri
18 Temmuz Cuma/Nihat Hatipoğlu’ndan sohbet.
19 Temmuz Cumartesi/Zikri Devran-Tasavvuf müziği konser.
20 Temmuz Pazar/Dursun Ali Erzincanlı’dan Na’t.
21 Temmuz Pazartesi/Mihmandar-ı Resul Eyüp Sultan- tiyatral gösteri.
22 Temmuz Salı/Ömer Döngeloğlu’ndan sohbet.
23 Temmuz Çarşamba/Kuran Ziyafeti –KADİR GECESİ (Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan)
24 Temmuz Perşembe/Esma Zikri
25 Temmuz Cuma/Nihat Hatipoğlu’ndan sohbet.
26 Temmuz Cumartesi/Bir Nefes Sema tasavvuf müziği konseri.
 
EYÜP BELEDİYESİ ANADOLU VE BALKAN İFTARLARI
Eyüp Belediyesi bu sene Anadolu’da  Çanakkale, Giresun, Kastamonu, Sivas illerinde ve Bosna Hersek’in Brcko kentlerinde iftar yemekleri verecek, özel programlar düzenleyecek.
 
ANADOLU VE BRCKO İFTARI
4 Temmuz Cuma Brcko İftarı.
7 Temmuz Pazartesi Kastamonu Cide İftarı
8 Temmuz Salı Kastamonu Azdavaş İftarı
9 Temmuz Çarşamba Kastamonu Seydiler İftarı
10 Temmuz Perşembe Kastamonu Abana İftarı
11 Temmuz Cuma Kastamonu Çatalzeytin İftarı
12 Temmuz Cumartesi Çanakkale İftarı
13 Temmuz Pazar Giresun Bulancak İftarı
14 Temmuz Pazartesi Giresun Merkez İftarı
15 Temmuz Salı Giresun Espiye İftarı
16 Temmuz Çarşamba Giresun Tirebolu İftarı
17 Temmuz Perşembe Giresun Dereli İftarı
18 Temmuz Cuma Giresun Alucra İftarı
20 Temmuz Pazar Sivas Zara İftarı
21 Temmuz Pazartesi Sivas Hafik İftarı
22 Temmuz Salı Sivas Merkez İftarı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL