Ramazan’da sokak çeşmesinden şerbet akacak

Malatya’da sokak çeşmesinden Ramazan ayı boyunca günde iki ton meyve özlü şerbet vatandaşların hizmetine sunulacak.

Ramazan’da sokak çeşmesinden şerbet akacak
GİRİŞ 26.06.2014 14:52 GÜNCELLEME 26.06.2014 14:52 KAYNAK CİHAN

Malatya’da Bosna-Hersek´teki benzerinden esinlenilerek yapılan merkez PTT önündeki sokak çeşmesinden Ramazan ayı boyunca günde iki ton meyve özlü şerbet akacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, yarın akşam eda edilecek teravih namazıyla başlayacak Ramazan ayı etkinlikleri hakkında bilgi verdi. 
Ramazan ayını dolu dolu geçirmek amacıyla 28 Haziran-27 Temmuz tarihleri arasında bir dizi etkinlik düzenlediklerini anlatan Akın, şöyle devam etti: “Yüce Allah’ın ikramlarının bol bol bahşedildiği, bereketi ve mağfirete vesile lütuf kapılarıyla inanan gönüllerin ayrı bir heyecanla beklediği bir Ramazan’a daha ulaşmak için çok az bir zaman kaldı. Hasretle beklediğimiz bereket dolu Ramazan ayı programını titizlikle hazırladık. Tüm İslam aleminde olduğu gibi Malatya’da da özlemle beklediğimiz bu mübarek ayın manevi ikramlarından azami ölçüde istifade ederken, neşe ve coşkusunu da yediden yetmişe tüm Malatyalılarla paylaşacağımız bir Ramazan programıyla karşınızda olacağız.”

Ramazan ayı boyunca 25. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı düzenleneceğini bildiren Akın, “Ankara, İstanbul ve Malatya’dan yaklaşık 30 kitabevi katılacak. Burada indirimli kitap alma imkanı sunulacak” dedi. 

Sabri Akın, Ramazan ayı boyunca PTT binası önündeki şerbet çeşmesinden teravih namazı sonrası şerbet ikram edeceklerini belirtti. Akın, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı süresince şerbet ikramımız olacak. Her gün teravih namazı sonrası iki tona yakın şerbet akıtacağız. Hemşehrilerimiz aileleri ile birlikte bu şerbetten içerek günün yorgunluğunu bir nebze de olsa üzerinden atmış olacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL