Ramazan paketi bu kez yetim çocuklar için

İHH tarafından, yetim çocuklar için çikolata, şeker gibi gıda ürünlerinin yer aldığı ramazan paketi hazırlatıldı

Ramazan paketi bu kez yetim çocuklar için
GİRİŞ 14.07.2014 12:00 GÜNCELLEME 14.07.2014 12:00 KAYNAK AA

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, yetim çocuklar için hazırlatılan paketler ve yapılan çalışmalar hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu. İHH'nın teklifiyle bu yıl ramazan ayının 15. gününün "Dünya Yetimler Günü" olarak kutlandığını ifade eden Yılmaz, bu kapsamda İHH tarafından yetim çocuklar için özel "ramazan paketi" hazırlatıldığını vurguladı.


İçerisinde çikolata, şeker gibi gıda ürünlerinin yanı sıra eğitici kitapların da yer aldığı paketlerin yetim çocuklara ulaştırılmak üzere hazırlatıldığının altını çizen Yılmaz, şunları kaydetti: "Bu yıldan itibaren ramazan ayının her 15. gününde 'Dünya Yetimler Günü' kutlanacak. Biz de İHH olarak, bu yıl başlayan bu etkinlikte yetim çocuklarımız için farklı yardım kampanyaları başlattık. İlk olarak ramazan ayının kardeşlik ve paylaşım ruhuna özgü ailelere dağıtılan ramazan paketlerini bu sefer çocuklarımız, yetim çocuklarımız için hazırladık.

İçerisinde şeker, çikolata gibi gıda maddeleri yer alan paketlerimize ayrıca diş fırçası, diş macunu, sabun gibi hijyen maddelerimizi de ilave ederek temizlik ihtiyaçlarını da gidermeyi amaçladık. Bunun yanı sıra, paketlerimize, sadece gıda ve hijyen maddeleri değil çocuklarımızın eğitimlerine ve bilgilendirilmelerine yönelik de kitaplar ilave ettik. Kendi yetim çocuklarımız ve Suriyeli yetim çocuklarımızla toplam 10 bin çocuğumuzu bu paketlerle sevindirmek istiyoruz."

19 ülkede, 22 bin 538 çocuk giydirilecek

Yetimlerle ilgili ayrıca "bayramlık kampanyası" da başlattıklarını vurgulayan Yılmaz, "Bayramlık çalışmalarımız ise sadece Türkiye ile sınırlı değil. İhtiyaç sahibi yetim çocuklarımız da güzel kıyafetlerle bayram yapmayı hak ediyor. Biz de onlar için Türkiye dahil 19 ülkede başlattığımız çalışmayla, bu Ramazan Bayramı'nda 22 bin 538 çocuğumuzu bayramlıklarına kavuşturacağız" dedi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL