Mevsimlik işçilere Ramazan yardımı

TÜMÇADER, Türkiye’nin değişik illerinden Kırıkkale’ye gelen mevsimlik işçilere gıda ve elbise yardımında bulundu.

Mevsimlik işçilere Ramazan yardımı
GİRİŞ 14.07.2014 15:37 GÜNCELLEME 14.07.2014 15:37 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

 Yapılan yardımları üyelerinin kendi gayret ve çabalarıyla temin ettiklerini açıklayan TÜMÇADER Genel Sekreteri Seyit Daştan, yardım dağıtılanların tarlalarda mevsimlik işci olarak çalışan Şanlıurfa ve Suriye’den gelen insanlardan oluştuğunu ifade etti.
 

Üyelerin elindeki nimetlerin kıymetini ihtiyaç sahibi ailelerle paylaştığını açıklayan Daştan, "Burada gördük ki Suriye’deki savaş, aileleri birbirinden ayırmış ve insanların tüm varlıkları ellerinden gitmiş. Suriye’de öğretmen ve avukat olarak görev yapan insanlarla karşılaştık. Burada tarlada çalışmaktalar. Kendileri ile konuşmak istedik. Kendilerinden bilgi almak istedik. Öyle şeyler söylediler ki çok üzüldük. Savaşın en çok mağdur ettikleri ise tartışmasız kadın ve çocuklar.

Ülkelerinde rahat bir yaşamları olan mülteciler şimdi zor şartlarda hayatlarına devam ediyorlar. Fakat insanlar yine de bu zor günlerin geçeceğini umut ediyorlar. Bu günlerin geçici olduğunu söylüyorlar. Görüştüğümüz insanlar çok mağdur olduklarını, çok şeye ihtiyaçları olduğunu söylediler." dedi.

Gördükleri karşısında çok duygulandığını açıklayan TÜMÇADER üyesi Ömer Çöklü ise "Bütün insanlar, bir lokma ekmeğin değerini bilmeli, israftan kaçınmalı. Bu insanlar çok uzağımızda değiller. Görmek lazım. Müslümanlar olarak dua ederek, yardımlaşarak, paylaşarak bu zor günlerin geçebileceğinin farkına varmak lazım. Allah’tan dilerim ki savaş bir an önce biter ve bu insanlar yurduna evlerine ailelerine kavuşurlar." şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL