Ramazanda Peygamberler şehrine akın

Peygamberler şehri olarak anılan Şanlıurfa'daki kutsal mekanlar ramazan ayında ziyaretçi akınına uğradı.

Ramazanda Peygamberler şehrine akın
GİRİŞ 22.07.2014 11:49 GÜNCELLEME 22.07.2014 11:49 KAYNAK AA

İnanç turizminin önemli merkezlerinden kent, onbir ayın sultanı ramazan ayında yurt içi ve dışından gelen turistlere ev sahipliği yaptı.
 

Sıcak havaya rağmen şehre gelenler en çok Hz. İbrahim'in doğduğu ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl Yerleşkesi'ne ilgi gösteriyor.

"Sabır timsali" olarak anılan Hz. Eyyüp Peygamber'in hastalığında çile çektiği ve suyuyla hastalıktan şifa bulduğu kuyunun bulunduğu Eyyubiye ilçesindeki ''Sabır Makamı'' da vatandaşlardan uğrak yerlerinden birisi.

Viranşehir ilçesindeki Hz. Eyyüp ve eşi Hz. Rahime ile Hz. Elyasa peygamberin türbeleri de sıkça ziyaret ediliyor.

Harran'ın doğusunda Hz. Musa'nın yaşadığı rivayet edilen tarihi Soğmatar, "Hz. Musa Kuyusu" ve Şuayp Peygamber'in yaşadığı ifade edilen "Şuayp Şehri" de önemli ziyaret merkezleri arasında öne çıkıyor.

İl Müftüsü İhsan Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının ''Peygamberler şehri''nde coşkuyla geçtiğini söyledi.

Bayrama kısa bir süre kaldığını hatırlatan Açık, mübarek ramazanda kentteki kutsal mekanların çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade etti.

Kentte ramazan dolayısıyla duygu yoğunluğu oluştuğunu aktaran Açık, şunları kaydetti:

''Buranın manevi havası bize peygamberlerden miras yoluyla ulaşmıştır. Özellikle dışarıdan gelen kardeşlerimiz, 'buranın manevi bir iklimi var, başka yerlerde ve mekanlarda hissetmediğimiz güzellikleri hissediyoruz' diyor. Bu bazen tarif edilemiyor sadece yaşanabilecek bir olay."

Çevre illerden şehre günü birlik iftar ve sahur yapmak için gelen vatandaşlar ise ramazan ayını farklı bir manevi havada geçirdiklerini dile getirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL