Ramazanda göçerlere gönüllü imamlık yapıyor

Ağrı'da bir din görevlisi ramazan ayında göçerlere gönüllü imamlık yapıyor.

Ramazanda göçerlere gönüllü imamlık yapıyor
GİRİŞ 23.07.2014 14:43 GÜNCELLEME 23.07.2014 14:43 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Ağrı Devlet Hastanesi'nin din görevlisi Haşim Dursun, 5 yıldır ramazan aylarında çalıştığı kurumdan izin alarak, yaylalarda kurulan çadır mescitlerde göçerlere hizmet veriyor.
 

Çözüm süreciyle canlanan Sinek yaylasındaki göçerlerin kurduğu çadır mescitte bu yıl gönüllü hizmet veren Dursun, yaylacıların ramazan ayında ibadetlerini yerine getirmelerini sağlıyor.

Kars, Iğdır, ve Ağrı'nın ilçelerinden yaz aylarında hayvanlarını 2 bin 500 rakımlı yaylada otlatmak üzere gelen göçerler, okunan ezanın ardından mescide gelerek, Dursun ile beraber namazlarını kılıyor.

Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılından itibaren yıllık izinlerini ramazan ayında kullandığını, bu sürede Sinek Yaylası'nda gönüllü imamlık yaptığını söyledi.

Yaylada 55 ailenin kaldığını anlatan Dursun, göçerlerin dini görevlerini yerine getirmek için bir araya gelerek çadır ve jeneratör aldıklarını belirtti.

Kendisinin de mescit çadırda vatandaşların ibadetlerini yerine getirmesine yardımcı olduğunu vurgulayan Dursun, "İman varsa imkanda vardır. Ramazan ayında teravih, cuma ve diğer vakit namazlarını başka çadırlarda kılamıyoruz. Gayemiz ezan sesinin tüm çadırlarda duyulmasıydı. Mescit çadırı kurduk. Yaptığımız mescit tam teşekküllü" dedi.

Okuduğu ezanın ardından mescide gelenlerin ibadetlerini yerine getirdiğini ifade eden Dursun, yaptığı hizmetten mutluluk duyduğunu söyledi.

Hayvanlarını otlatıp meralardan dönen besicilerin çadır mescitte sohbet ettiklerini anlatan Dursun, diğer zamanlarda ise çocuklara Kur'an-ı Kerim öğrettiklerini kaydetti.

Göçerlerden Mehmet Artan ise bölgede ibadethane bulunmadığını, yaylada ezan sesinin duyulmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Artan, Dursun'un verdiği gönüllü hizmet sayesinde ibadetlerini bir din görevlisiyle beraber yerine getirmenin ayrıcalığını yaşadıklarını söyledi.

Mescitlerinin her türlü eksiğinin yaylada kalan vatandaşlar tarafından karşılandığını vurgulayan Artan, "Toplanıp çadır ve halı aldık. Bu çadırı mescit haline getirip ibadetimizi yerine getirdik. Sonra yaylalarımızda ezan okunsun ve bu ezan sesi diğer yaylalardan duyulsun diyerek bir de jeneratör aldık. Allah'a şükür günlük işlerimizin ardından mescidimize gelerek ibadetimizi yapıyoruz. Hocamıza verdiği hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL