Ümraniyeliler Gazze sahur sofrasında buluşuyor

Genç Ümraniyeliler Platformu, günlerdir İsrail'in ateşi altında bulunan Gazze için program düzenliyor.

Ümraniyeliler Gazze sahur sofrasında buluşuyor
GİRİŞ 24.07.2014 15:26 GÜNCELLEME 10.04.2015 16:07 KAYNAK HABER7
ÖNEMLİ KONULAR

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlar müslümanların yüreğini kanatıyor. Türkiye'de neredeyse her meydanda her camide insanlar Gazze için toplanıp İsrail'i kınayıp, Gazze'ye toplu dualar yapılıyor.

Bu programlardan birini Genç Ümraniyeliler Platformu, Ümraniye Meydanın'da düzenleyecek. Cumartesi gecesi sahur sofrasında hep bir ağızdan Gazze için yapılacak dualara amin denilecek.

İşte Genç Ümraniyeliler Platformu'nun Gazze için yaptığı açıklama:

İftarlarımız zehir, sahurlarımız hüzün sofrası. Çünkü biz bu gece barış, huzur içinde çocuklarımızla sahur yaparken, Gazzeli kardeşlerimizin başlarına bombalar yağıyordu. İftarlarımızı, sahurlarımızı rahatça yaparken, dünyanın değişik yerlerinde bombalarla, silahlarla iftarlarını ve sahurlarını yapan kardeşlerimiz var.

Elbette bunların sebeplerini dışarıda aramak nafiledir. Bunların sebepleri bizdedir. Bugün İslam dünyasında meydana gelen hadiseler, katliamlar, cami bombalamalar, intihar saldırıları, kardeş kavgaları, 'Allahu Ekber' diyerek birinin kardeşini katletmesi, 'la ilahe illallah' diyerek bir başkasının can vermesi... Aman Allah'ım. Ne büyük musibet, felaket, vahşet…

"İslam dünyasında olanların sebebini kimse İslam'da arayamaz…"

İslam dünyasında kan ve gözyaşı durmuyor. Türk milleti, tarih boyunca yeryüzündeki bütün mazlumların umudu oldu. Bize söyledikleri şu, 'siz umudunuzu kaybetmeyin, umudumuz olmaya devam edin.' Mazlumların umudu olmaya devam etmek için birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daima ayakta tutmamız lazım.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL