Tesbihin Ucundaki Meşk Sergisi sizi bekliyor

İstanbul Ataköy’de bulunan Airport Outlet Center ramazan ayı nedeniyle Tesbihin Ucundaki Meşk sergisine ev sahipliği yapıyor.

Tesbihin Ucundaki Meşk Sergisi sizi bekliyor
GİRİŞ 20.07.2012 08:56 GÜNCELLEME 20.07.2012 08:56
ÖNEMLİ KONULAR

Airport Outlet Center’da 20 Temmuz tarihinde açılacak olan sergide, dünyanın en tanınan tesbih ustaları arasında adını altın harfler ile yazdıran Merhum Asker Mustafa Karabacak, Zekai Şenyurt, Halil Gündüz, Hüseyin Çelik, İbrahim Uysal, Muzaffer Ocakbaşı, Cem Bülbül, Aziz Acar, Vural Acar, Abdullah Öner gibi ustaların elerinden çıkan tamamen el işi zümrüt, yakut, topaz, Sıkma, Katalin, Kıltutan, Fildişi, Orka (katil balina), Nakka, Mamut, King, Tik, Abanoz, Bokote, Öd, Kuka, Kan, Koko-bolo, Yılan, Sarı palmiye ağacı gibi malzemelerden yapılmış çok nadide yüzlerce koleksiyon ürünü tesbih yer alıyor.

Airport Outlet Center’daki sergide özel bir alanda Dürrüşehvar Sultan'ın (son Osmanlı Halifesi Abdülmecit'in kızı) zümrüt imameli barok inci tesbihi ve sultan II. Abdülhamit'in 13 yıllık dahiliye Nazırı Memduh Paşa'nın özel koleksiyonuna da yer veriliyor.

Airport Outlet Center’daki sergide tesbihlerin yanı sıra el yazması Kur’an- Kerimler, Fuat Başar, Hasan Çelebi, Levend Karaduman, Gürkan Pehlivan, Turan Sevgili, Ömer Vasfi, Halim Özyacıcı gibi hat ustalarının nadide hat eserlerine; Mustafa Düzgünman, Alparslan Babaoğlu, Fuat Başar, Firdevs Çalkanoğlu gibi ebru ustalarının eserleri de sergilenecek.

Airport Outlet Centerdaki sergi 20 Temmuz -20 Ağustos tarihi arasında ücretsiz olarak gezilebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL