Fenerbahçe'nin muhtemel derbi 11'i

Spor Toto Süper Lig'de yarın Beşiktaş ile karşılaşacak lider Fenerbahçe, derbide şampiyonluk mücadelesi verecek.

Fenerbahçe'nin muhtemel derbi 11'i
Fenerbahçe'nin muhtemel derbi 11'i
GİRİŞ 19.04.2014 11:36 GÜNCELLEME 19.04.2014 11:36

Sarı-lacivertli ekip, derbide alacağı galibiyetle, sezonun bitimine 4 maç kala puanını 69'a yükseltip, en yakın rakipleriyle puan farkını 12'nin üzerine çıkararak şampiyonluğu garantileyecek.

Ligin 5. haftasında yükseldiği liderliği haftalardır bırakmayan "Sarı Kanaryalar", derbide elde edeceği galibiyetle 30. haftada Süper Lig'de mutlu sona ulaşacak.

Kazanırsa rekorunu geliştirecek

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında alacağı galibiyetle aynı zamanda ligde en erken şampiyonluğu ilan etme rekorunu da geliştirmiş olacak.

Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, derbi galibiyetiyle bu kez 4 maç kala kupanın sahibi olacak.

Derbi galibiyeti, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'a kariyerinin ilk, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a da başkanlığı döneminin 6. şampiyonluğunu getirecek.

Muhtemel 11

Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Webo ve Egemen Korkmaz, Beşiktaş mücadelesinde forma giyemeyecek.

Egemen sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı bireysel çalışmalar yaparken, dün antrenmanın ilk bölümünde takım çalışmasına katılan Webo daha sonra kendisi için hazırlanan program doğrultusunda antrenmanı sürdürdü. Dünkü çalışmada Serdar Kesimal de bireysel çalışmalar yapmıştı.

Kart cezaları nedeniyle geçen hafta ligde forma giyemeyen Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Mehmet Topal ve Emenike, Beşiktaş derbisinde forma giyebilecek.

Savunma oyuncusu Kadlec'in, Medical Park Antalyaspor maçındaki başarılı performansı ve attığı 2 golün ardından derbide de ilk 11'de şans bulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın derbide, Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kadlec, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Emre Belözoğlu, Kuyt, Sow ve Emenike 11'ini sahaya sürmesi bekleniyor.

İki oyuncu sarı kart ceza sınırında

Fenerbahçe'de Beşiktaş maçı öncesi Kuyt ve Caner Erkin sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Ligde üçer sarı kartları bulunan iki futbolcu yarınki maçta sarı kart görürse, 31. haftada Çaykur Rizespor maçında cezalı duruma düşecek.

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz'ın da ligde 3 sarı kartı var.