Hayvanseverlerden Volkan’a suç duyurusu

Hayvan Hakları Federasyonu, F.Bahçe kalecisi Volkan Demirel'in sokak köpeklerine ilişkin sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Hayvanseverlerden Volkan’a suç duyurusu
Hayvanseverlerden Volkan’a suç duyurusu
GİRİŞ 27.08.2014 10:55 GÜNCELLEME 27.08.2014 11:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hayvan Hakları Federasyonu, Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel'in Süper Kupa maçı sonrası sokak köpeklerine ilişkin sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Türkan Dağdelen, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yollanmak üzere, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel hakkında Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Dünyada canlılar arasında en zayıf halkanın, kendilerini savunamayan çocuklar, yaşlılar, engelliler ve hayvanlar olduğunu vurgulayan Dağdelen, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki ülkemizde hayvan hakları hemen hemen yok sayılmaktadır. Eğer bir toplum hayvan haklarını yok sayıyorsa insan haklarını da korumakta aciz kalır.

21. yüzyılda modern, çağdaş bir Türkiye'de, milyonlarca hayranı olan, genç bir futbolcu, onlarca medya kuruluşu önünde, 'Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin. Yoksa iş bana kalacak' diyorsa, bu bizim acınacak bir toplum haline geldiğimiz gösterir."

Dağdelen, kaleci Volkan Demirel'in televizyonlarda söylediği cümlelerin sadece hayvanseverler arasında değil, toplumda da huzursuzluğa neden olduğunu ifade etti.

Demirel'in toplumu şiddete çağırdığını belirten Dağdelen, "Demirel, binlerce, milyonlarca çocuk ve gence kötü örnek olmuş ve şiddete davet etmiştir. Yaptığı açıklamalarla belediyeleri de zan altında bıraktığını ve belediyelerin de Demirel hakkında suç duyurusunda bulunması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ramazan akpınar 9 yıl önce Şikayet Et
    artık .... bu gibi karakter yoksunlarını milli takımda oynatmayın.
    Cevapla