Rekor cezayı ödemeyi kabul etti

Bank of America konut kredilerinde yolsuzluk yapıldığı için Amerikan hükümetine yaklaşık 17 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Rekor cezayı ödemeyi kabul etti
Rekor cezayı ödemeyi kabul etti
GİRİŞ 21.08.2014 17:35 GÜNCELLEME 21.08.2014 17:35


ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamayla, Bank of America'nın, 16.65 milyar dolarlık rekor düzeydeki uzlaşma bedelini ödemeyi kabul ettiği duyuruldu. Anlaşmaya, bankanın CEO'su Brian Moynihan'ın Adalet Bakanı Eric Holder ile direk olarak görüşmesinin ardından varıldığı belirtildi.

Adalet Bakanı Eric Holder, uzlaşma bedelinin tarihi bir rekor olduğunu belirterek, anlaşma şartlarına göre bankanın faaliyetlerinden etkilenen ev sahiplerine, müşterilere 7 milyar dolarlık ödeme yapacağını vurguladı. Bankanın anlaşma şartlarını Ağustos 2018'e kadar yerine getirmesi gerekiyor.

Bank of America, küresel krize neden olan konut balonu sürecinde dağıttığı kredilerde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla Adalet Bakanlığı tarafından soruşturmaya tabi tutulmuştu.

Öte yandan, Citigroup'da bu yılın temmuz ayında 2008'deki mali krizde dağıttıkları konut kredilerinde yolsuzluk yapıldığı için Amerikan hükümetine 7 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmişti. ABD'nin büyük bankalarından olan JPMorgan Chase de geçen yıl, küresel mali krizde ve öncesinde gayrimenkul kredilerindeki şüpheli işlemlerinden dolayı 13 milyar dolarlık rekor para cezasına çarptırılmıştı.