Tek kapıyla sınırsız fayda
01 .
Ovaköy kapısı Bağdat ile ticarette Kuzey Irak’ı etkisiz hale getirmesinin yanısıra hem Irak hem de Türkiye için önemli stratejik kazanımları da beraberinde getirecek.
02 .

BARZANİ HAPSEDİLECEK

* Dicle’nin batısı tamamıyla Bağdat kontrolüne geçer. Bağdat hükümeti Barzani’yi 2005 yılında Anayasa ile çizilen kendi alanına hapsetmiş olur.

* Bağdat’ın IKBY üzerindeki etki ve yetkisi çok daha fazla hissedilir.

* İran ve Türkiye’den geçemeyen Barzani, Irak içinde de sınırlarına itilmesiyle birlikte, her taraftan kuşatılmış olur. Bu durum, onu geri adım atmaya zorlar.

03 .
Tek kapıyla sınırsız fayda

* Kerkük’te bulunan Türkmenler başta olmak üzere tüm halkların eskiden olduğu gibi özgürce yaşamasını sağlayacak güvenlik ortamı oluşur. Kerkük’e ikmal akışı sağlanır ve ticaret yolunun geçeceği bu bölgelerin refah artışına önemli katkı sağlar.

* Güvenliği sağlanmış ticaret yoluyla Irak kuzeyindeki PKK unsurları ile Sincar’daki teröristler arasındaki bağ tamamen kopartılmış olur.

04 .

PKK VE PYD ARASINDAKİ İKMAL HATTI KESİLECEK

* Suriye ve Irak arasındaki yol kesilmiş olur. Dolayısıyla PKK terör örgütü ile Suriye uzantısı PYD arasındaki ikmal hattı da tamamen kesilir.

* Türkiye’nin yol güzergahına kuracağı üsler sayesinde, sözde bağımsız Kürdistan’la hedeflenen ‘Büyük İsrail Projesi’ne de büyük darbe indirilir.

Tek kapıyla sınırsız fayda
05 .

* Askeri bir harekât olacak ‘Dicle Kalkanı’, Ovaköy’le birlikte ticari kimliğe bürünür, aynı sonuç alınır.