Sağlıklı bir uyku için yapmanız gerekenler
01 .
Yeni bir güne zinde başlamak, sağlıklı, güçlü ve daha mutlu olmak için işte yapmanız gerekenler...
02 .

YETERİ KADAR UYUYUN

Gün boyunca tamamen uyanık kalmak için, her gece aynı miktarda ve yeterli bir uyku çekmeniz gerekmektedir. Bir insanın gün boyunca tam olarak uyanık kalabilmesi için 8 ila 10 saatlik bir uyku çekmesi gerekmektedir.

03 .
Sağlıklı bir uyku için yapmanız gerekenler

YATAK ODANIZI KALİTELİ UYKU İÇİN DÜZENLEYİN

Televizyon, telefon ve benzeri bütün elektronik aletleri odanızdan çıkartın. İyi bir uyku için en ideali, sessiz, karanlık, rahat bir yatak dışında mümkün olduğu kadar az eşya içeren bir ortam yaratmaktır.

Yattığınız oda da sizi dinlendirecek aksesuarlar olabilir veya odanızın genişliği sağlıklı uyku için sizleri daha ferah ve rahat uyumaya davet eder.

04 .

UYKU RİTMİNİZİ AYARLAYIN

Kendinizi daha erken yatayım ve daha çok dinlenirim diye bir duruma sokmamanız sağlıklı uyku için en uygun durumdur. Vücudunuz yorgun ve gerçekten uykunuz geldiyse yatmanızı öneririz.

En azından beynimizin uyku süresini ayarlayabilmesi için hafta içi, hafta sonu ya da tatil günleri fark etmeksizin hep aynı saatte kalkılmalıdır.

Sağlıklı bir uyku için yapmanız gerekenler
05 .

Yatsan ile iyi hissedersin ve iyi uyursun. Yatsan’ın kişiye özel randevu sistemi ile sizde doğru yastığı ve yatağı bulabilirsiniz.

Yatsan’da %50’ye varan indirimden yararlanmak için www.yatsan.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

06 .
Sağlıklı bir uyku için yapmanız gerekenler

YATAKTA BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONU GİBİ ALETLER KULLANMAYIN

Uyuduğumuz yerde uyumak ve cinsel hayat dışında aktivitede bulunmamak önemlidir. Yani; yatakta televizyon izlemek, yemek yemek, kitap okumak, bilgisayar ve cep telefonu kullanmak gibi davranışları başka yerde yapıp, yatağa olabildiğince nötr gelmelisiniz. Çünkü bu aktiviteler zihnin canlanmasını ve beynin aktifleşmesini sağlayarak uykuya dalma sürenizi uzatacaktır.

07 .

KAFEİN ALIMINA DİKKAT EDİN

Çay, kahve iş hayatının ana yaşam damarlarından biri olabilir. Kafeinin belli dozda, yüksek tansiyon problemi olmayanlarda faydası da var ancak yine de kahvenizi 16.00'dan sonraya bırakmamaya çalışın. Çünkü uyku kaçırmaya birebir.

Uyku süresinde sürekli uyanma gibi problemleriniz oluyorsa eğer bu durumda bir uzana görünmenizi tavsiye ederiz.

Tüm bunların yanı sıra sağlıklı bir uyku için doğru yastık, yorgan ve yatak seçimi oldukça önemlidir. 

Sağlıklı bir uyku için yapmanız gerekenler