Made In Turkey imzasıyla Paris'te boy gösterdi

Son 5 yıl içinde tüm modellerini yenileyen Hyundai gelişmiş özellikleriyle öne çıkan Yeni i20’yi 2014 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıttı.

Made In Turkey imzasıyla Paris'te boy gösterdi
Made In Turkey imzasıyla Paris'te boy gösterdi
GİRİŞ 02.10.2014 17:16 GÜNCELLEME 02.10.2014 17:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Genişleyen iç mekan ölçüleriyle sınıfının en iyilerinden biri olan Yeni i20, cömert donanım listesi ve yine sınıfında sadece i20’de bulunan panoramik cam tavanıyla ilgi çekti. Yeni i20’yle birlikte, sıkıştırılmış doğal gazla çalışan yeni nesil i30 CNG, 48 voltluk i40 Hybrid, hidrojen yakıt hücreli ix35 Fuel Cell, Intrado Concept ve 300 beygir gücündeki i20 WRC de Hyundai standında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Hyundai, dünyanın en önemli otomobil fuarlarından biri olan Paris’te ayrıca yepyeni Turbo beslemeli motorlarını ve 7 ileri çift kavramalı (DCT) şanzımanını da gün yüzüne çıkardı. 

Satışa sunulduğundan bu yana Hyundai’nin Avrupa’daki gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunan i20, yenilenen haliyle markanın imajını daha da yukarı taşıyacak. Yeni modelin en önemli amacı, daha geniş kitlelere Hyundai deneyimi yaşatmak. Daha önce 30-45 yaş arası olan hedef kitle ise Yeni i20’yle birlikte 20-45 yaş arası olacak.

Daha fazla konfor, daha zengin donanım ve daha fazla keyif: Yeni i20
Yeni i20, Hyundai'nin üçüncü nesil B-segmenti oyuncusu olarak öne çıkarken, Avrupa’da ilk kez 2002 yılında Getz modeliyle tanıtıldı. 2002 yılından bu yana Hyundai için önemli bir adım olarak öne çıkan Getz, yerini i20’ye bıraktığında hem marka, hem de müşteriler için daha kaliteli ve iddialı bir model olarak ortaya çıkmıştı.

B segmentindeki Getz ve i20 modelleriyle birlikte, global olarak yaklaşık 1 milyon adet satış gerçekleştiren Hyundai, şimdi bu kaliteyi ve konforu zirveye çıkarmaya hazırlanıyor. Beklentilerin ötesinde bir konfor vaad eden yeni model, eskisine göre daha uzun, daha geniş ve daha alçak.

Hyundai’nin karakteristik tasarım felsefesi “Fluidic Sculpture 2.0 - Akıcı Tasarım”, Yeni i20’yle beraber bambaşka bir boyuta geçiş yapıyor. Hyundai için tasarım anlamında yeni bir çağın başlangıcını simgeleyen Yeni i20, estetik çizgileri, zarif hatları ve modern yapısıyla B segmentinin en şık temsilcisi olma iddiasını ortaya koyuyor. Altıgen ızgarası, fonksiyonel LED farları, geniş hava girişli sportif tamponu sayesinde ön kısımda etkileyici bir görüntüye bürünen otomobil, arka kısma doğru geçildiğindeyse, yukarıya doğru uzayan yapısı ve aracın hacmine vurgu yapan yatay stop lambalarıyla dikkat çekiyor. C sütunundaki siyah kaplamayla omuz çizgisini pekiştiren Yeni i20,  açılabilen cam tavanıyla da fark yaratıyor.

Geniş ve ferah iç mekan

Üstün tasarımını iç mekanında da devam ettiren otomobil, en ince ayrıntısına kadar geliştirildi. Geniş bir kabini olduğunu kapıları açılır açılmaz belli eden Yeni i20, tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edildi. 2570 mm olan dingil mesafesi, yolcuların daha fazla rahat etmesi için eskisine göre 45 mm uzatıldı. Sınıfında lider bir iç hacme sahip olan Yeni i20, 1892 mm diz mesafesi ve 326 litrelik bagaj hacmiyle sadece gençlere değil ailelere de göz kırpıyor.  

Uzun veya kısa bütün yolculuklarda üstün konfor sağlaması için özel olarak geliştirilen koltuklar,  yeni döşeme seçenekleriyle de oldukça başarılı. Yumuşak dokulu materyaller kullanılarak hazırlanan kokpitte yer alan parlak piyano siyahı boya ve krom detaylar ise kalite hissini artıran diğer unsurlar. 

Kendinden daha büyük araçları kıskandıracak kadar geniş olan Yeni i20, teknolojik gelişmeleri de beraberinde getiriyor. Örneğin, arka park sensörü, fonksiyonel LED farları, USB/ AUX bağlantısı, gelişmiş müzik sistemi ve açılabilen cam tavanıyla segmentindeki ayrıcalığını vurguluyor. 

Eskisine göre daha sessiz bir kabine sahip olan Yeni i20, daha fazla konfor için en zorlu yol koşullarında test edildi. Güney Avrupa’daki Alp Dağları’nın zorlu virajlarında süspansiyon sistemi test edilirken aynı zamanda İskandinavya’da da soğuk kış testleri gerçekleştirildi. 

0 ila 2500 metre arasındaki farklı irtifalarda defalarca zorlu sürüşler yapılırken, -35 ila 40 derece arasındaki sıcaklık farklılıklarına da  maruz bırakıldı. Tüm testlerin sonuçlarına göre yüksek teknoloji ışığında üretilen otomobil, böylelikle müşteri memnuniyetine de ne kadar önem verildiğini ispatlamış oluyor.

Yüksek mukavemetli çelik kullanılarak geliştirilen yeni platform, araca üstün sürüş dinamikleri kazandırırken ayrıca temel ağırlığın azalmasında da önemli rol oynadı. Her ne kadar iç ve dış boyutları eskisine göre artsa da Yeni i20, daha hafif ve daha dayanıklı olarak üretiliyor. Daha az titreşimli motorlar ve üstün yol tutus performansıyla kullanıcılarına rahat yolculuklar sağlayacak olan otomobil, düşük tüketimli motor seçenekleriyle de iddialı. 

Yeni motorlar ve şanzıman: 1.0 lt &1.4 lt T-DGI, 7 ileri DCT 

Hyundai, yeni nesil Kappa 1,0 litre T-GDI motorunu ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı. Motor hacmindeki küçülmeyle birlikte, yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi hedefleyen Hyundai, özellikle genç kullanıcıların ilgisini çekmeye hazırlanıyor.

Üç silindirli, benzinli 1.0 lt turbo motor, Euro6 uyumlu ve 84g/km gibi düşük bir emisyon değerine sahip. 120 beygir gücündeki motorun torkuysa 172 Nm. Ayrıca atmosferik motora göre daha verimli ve performanslı. 

Hyundai’nin fuarda sergilediği bir diğer yenilik ise C segmentindeki iddialı modeli i30’un yeni CNG konsept versiyonu. Kappa 1.4 litre T-GDI motora sahip konsept, CNG modunda 117 beygir güç üretiyor. 206 Nm maksimum torka sahip motorun yakıt tüketimi de oldukça ekonomik.  

7 ileri çift kavramalı (DCT) şanzımanı da i30 CNG ile birlikte tanıtan Hyundai, otomatik ve manuel kullanım olanağını en gelişmiş şekilde sunmuş oluyor. 7 ileri DCT şanzıman, hızlanma performansını artırırken aynı zamanda yakıt tüketimini de önemli ölçüde azaltıyor. Klasik tip, tork konvertörlü 6 ileri otomatik şanzımana göre daha düşük emisyon değeri de elde edilmiş oluyor. 

Egzozundan sadece su çıkartarak doğaya karşı son derece duyarlı olan Hidrojen Yakıt Hücreli ix35 Fuel Cell de 2014 Paris Otomobil Fuarı’nda daha gelişmiş olarak sahne aldı. ix35 Fuel Cell, 5.6 kg’lik hidrojen yakıt deposuna sahip ve tam dolumda 694 km yol kat edebiliyor. Danimarka ve İngiltere gibi Avrupa’nın en önemli ülkelerinde belediyeler tarafından tercih edilen ix35 Fuel Cell, çok yakın zamanda daha da aktif olarak kullanılacak.

30’dan fazla Avrupa ülkesinde “Made in Turkey” imzası taşıyacak

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, “Bugün burada yeni otomobilimizin dünya prömiyerini gerçekleştirdiğimiz için çok mutlu ve gururluyum. Çünkü ülkemizde üretilen bir otomobilin tüm Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edilmesi bizler için önemli bir şey. Hyundai i20, 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuracak özelliklere sahip son derece modern bir otomobil. Yılda 130.000 adet Yeni i20 üretip, 110.000 adet ihraç etmeyi hedefliyoruz. Amacımız hem ekonomiye, hem de sektöre katkıda bulunmak” dedi.  
Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker ise Paris’te dünya prömiyeri gerçekleştirilen Yeni i20 hakkında, “İzmit’te üretilen gururumuz i20, tamamen gerçek bir Avrupalı. A’dan Z’ye bir çok noktasında yenilik söz konusu ve kalitesi artırılırken genişliğiyle de herkesin beğenisini kazanacak. Gelişmiş teknolojisi, üst düzey donanımları ve konfor öğeleriyle segmentine yön verecek. Başta Türkiye olmak üzere tüm Avrupa’da Hyundai’nin marka imajını artırmak için katkıda bulunacak. Yeni i20 ile gurur duyuyoruz çünkü “Made in Turkey” imzasıyla 30’dan fazla Avrupa ülkesinde ülkemizi temsil edecek” dedi.
Hyundai'nin Avrupa pazarı için geliştirdiği Yeni i20, İzmit’teki Hyundai Assan Fabrikası’nda Türk işçisinin emeğiyle üretilecek. Türk otomotiv sektörüne ve ekonomisine katkıda bulunacak olan Yeni i20, Kasım ayında önce Türkiye’de, daha sonra da tüm Avrupa’da satışa sunulacak. 

YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    2 şey geldi aklıma birincisi adından dolayı avrupada işi zor:)) sevmezler bizi diğeride öyle bir his ki çocuk sahibi olamayan birinin evlatlık alması gibi sanki
    Cevapla