İşte Aziz Yıldırım‘ın kalacağı cezaevi

Adalet Bakanlığı'nın, yeniden yargılama için yaptığı başvurunun reddetmesinin ardından infaz süreci başlayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım için 1 yıl Mehmet Ağar'ın da kaldığı Yenipazar'daki cezaevinin hazırlanması talimatını verdiği öğrenildi.

İşte Aziz Yıldırım‘ın kalacağı cezaevi
İşte Aziz Yıldırım‘ın kalacağı cezaevi
GİRİŞ 23.04.2014 12:06 GÜNCELLEME 28.01.2015 21:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

3 Temmuz 2011'de gerçekleşen şike operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay, örgüt kurmak suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili infaz sürecinin başlamasının ardından Aydın'da bulunan tam güvenlikli Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hazırlıkların başladığı belirtildi.

YENİDEN YARGILAMA İSTEMİŞTİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yeniden yargılama için yapılan başvuruyu reddetmesinin ardından hakkında infaz süreci başlayan Aziz Yıldırım, dün avukatı aracılığıyla İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak ceza kanunlarında yapılan değişikleri delil göstererek infazı durdurma ve yeniden yargılama talebinde bulunmuştu.

İNFAZIN DURMA İHTİMALİ...

6 Mart 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun gereğince örgütlü suçlarla telefon dinlemenin delil olma özelliğini yitirdiği gerekçe gösteren Aziz Yıldırım'ın, Anayasa Mahkemesi'nden adil yargılanma hakkının ihlaline ilişkin karar çıkması durumunda yeniden yargılanmasının yolunun açılacağı ve infazının duracağı görüşü paylaşılıyor.

Bir taraftan yargı süreci devam ederken, diğer taraftan da Yıldırım'ın Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hazırlıklar devam ediyor. Yıldırım, 2 Temmuz 2012'de Metris Cezaevinden tahliye olduktan sonra Yenipazar cezaevindeki Mehmet Ağar'ı 18 Temmuz 2012'de ziyaret etmişti. Ağar ile cezaevinde yaklaşık 45 dakika görüşen Yıldırım, ziyareti sırasında Ağar için düzenleme yapılan cezaevini yakından tanıma imkanı bulmuştu.

'KENDİSİNİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAMAYA HAZIRIZ'

Cezaevi idaresine hazırlıkların başlaması yönünde talimat geldiği yönünde duyum aldıklarını belirten Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, "Mehmet Ağar'ın ardından Aziz Yıldırım da cezasını ilçemizde çekmek istiyormuş. Şimdiden hazırlıklara başladık ve kendisini en iyi şekilde ağırlamaya hazırız. Ağar'ın kalmasının ardından ihtiyaç duyulan oteli için çalışmalara başladık. Aziz Bey'in cezaevine girmesini istemeyiz ancak bu gerçekleşirse ilçemize sosyal ve ekonomik yönden katkısının olacağını düşüyorum. İlçemiz Ağar ile adını tüm Türkiye'ye duyurdu, şimdi de Aziz Yıldırım ile bu tanınırlığı daha da artacaktır" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • fırtına 9 yıl önce Şikayet Et
    ZENGİNİN ÜLÜSÜ GİBİ SUÇLUSUDA.... Bu nasıl iştir,anlamak mümkün değil.Gariban bir kişi bilerek veya istemeyerek suç işlese ver cezayı,anında at içeri.Amma bir zengin yada hatırlı kişi olunca da,adam hapse değilde sanki beş yıldızlı bir otelde rezervasyon yaptırıyor ve tatile gidiyor.Birde bunun reklamını yapıyorlar.Yazıklar olsun.Kim olursa olsun,Bir kişi kanun önünde suçlu bulunmuşsa,suçlu suçunu çekmeli.Bu A.Yıldırım olmuş,Ahmet olmuş,Mehmet olmuş... önemli değil.Önemli olan;Her Türk vatandaşı kanunlar önünde eşit ise,HERKESE AYNI MUAMELE YAPILMALIDIR...
    Cevapla