İşte Mancini'nin yeni hedefi

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Roberto Mancini, İtalya Milli Takım teknik direktörlüğü için "Kim istemez ki" diyerek göz kırptı.

İşte Mancini'nin yeni hedefi
İşte Mancini'nin yeni hedefi
GİRİŞ 31.07.2014 21:32 GÜNCELLEME 31.07.2014 21:32

Milan'da yerel yayın yapan "Il Giorno" gazetesinin "Mancini, milli takımı düşlüyor" başlığıyla okuyucularına duyurduğu röportajda, 49 yaşındaki çalıştırıcı, şu an boş olan Milli Takım teknik direktörlüğü görevinden, Galatasaray'ın yeni çalıştırıcısı vatandaşı Cesare Prandelli ve Serie A'daki şampiyonluk favorisine kadar pek çok konuya değindi.

Röportajın ilk kısmında, 1994 yılında ABD'nin düzenlediği Dünya Kupası'nda, İtalya'ya final oynatan o zaman ki teknik direktör Arrigo Sacchi'ye kadroda yer almak istemediğini söylediği hatırlatılan Mancini, "O bir hataydı. Yanlış yaptım. Geriye dönsem bir daha bunu yapmazdım" diyerek pişmanlığını dile getirdi.

Adının son günlerde boşta olan milli takım patronluğu için geçtiği ve bu konuda ne düşündüğü sorulan Mancini, "Ben milliyetçi biriyim. İşim çoğunlukla yurt dışında da olsa İtalya'yı asla unutmuyorum. Kim milli takımı çalıştırmayı düşlemez ki" diye konuştu.

Kendisini milli takım patronu olması için çağıran biri olup olmadığı sorusuna esprili bir yanıt veren Mancini, "Evet, annem ve babam. Şaka yapıyorum. Şu an için kimseden böyle bir şey duymadım" dedi. 

Mancini, Galatasaray'da selefi olan vatandaşı Prandelli'nin, İtalya Milli Takımı ile Dünya Kupası'ndaki hayal kırıklığının ardından hemen iş bulmasının iyi olduğunu söyledi.

İtalya Birinci Futbol Ligi Serie A'da bu sezonki favorisinin kim olduğu sorusuna da tecrübeli çalıştırıcı, son 3 sezonun şampiyonu Juventus'u yine favori gördüğünü belirterek, "Juve, Roma ve Napoli'nin önünde geliyor, sonra Milan, Inter ve Fiorentina" ifadesini kullandı.