Ujfalusi'nin yeni görevi belli oluyor

Tomas Ujfalusi, eski takımı Sigma Olomouc'a yardım etmek için harekete geçti.

Ujfalusi'nin yeni görevi belli oluyor
Ujfalusi'nin yeni görevi belli oluyor
GİRİŞ 20.09.2014 17:13 GÜNCELLEME 20.09.2014 17:13

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon Futbol İdari Koordinatörlüğü görevini sürdüren Tomas Ujfalusi, ülkesinde yeni bir göreve hazırlanıyor. Çek futbol adamı, Çek Cumhuriyeti 2. Ligi'nde 30 yıl sonra mücadele eden Sigma Olomouc'a destek olmak için harekete geçti.

Kulübün bir başka efsanesi Pavel Hapal ile birlikte Olomouc'ta görev almak istediklerini söyleyen Ujfalusi, "Pavel ve ben bu kulüpte büyüdük. Bu kulübü birlikte Avrupa'nın büyük kulüpleri arasına soktuk. Sigma'nın yöneticileri ile buluşarak onlara potansiyelimize ulaşmak için önerilerde bulunacağız. Verecekleri cevaba göre de yolumuza devam edeceğiz. Sigma 1. Lig'de oynamayı hak eden bir kulüp ve hatta Avrupa Kupaları'nda yer alması gereken bir takım. 2. Lig'de bu kulübün salınmasına göz yumamayız" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine konuşan başkan Josef Lebr, "Kim yardım etmek isterse, kapımız açık. Ujfalusi'den ne gelecek, çok merak ediyoruz. Ancak böyle efsanelerden zarar gelmez. Şu anda kulüpte panik havası yok, önümüze bakıyoruz" diye konuştu.

KULÜBÜN EFSANELERİ HAREKETE GEÇTİ

Çek Cumhuriyeti'nde Sigma'nın ekonomik ve sportif açıdan sorunlu günler yaşaması üzerine, takımın eski efsaneleri bir araya gelere, "Sigma gücüne katılın" adın altında bir organizasynon başlattı. Bu harekete birçok eski oyuncunun daha katıldığı kaydedilirken, Ujfalusi'nin kulüpte kalıcı bir görevde yer alacağının beklendiği ifade edildi.