Galatasaray TFF ve Çakır'a çok sert yüklendi

Galatasaray yayınladığı yazılı açıklama ile TFF ve hakem Cüneyt Çakır'a ağır biçimde yüklendi.

Galatasaray TFF ve Çakır'a çok sert yüklendi
Galatasaray TFF ve Çakır'a çok sert yüklendi
GİRİŞ 20.04.2014 15:53 GÜNCELLEME 21.04.2014 06:35
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Sarı kırmızılı kulüp ayrıca 4-0 mağlup olduğu Kasımpaşa maçını yöneten hakem Çakır'ı bundan sonra maçlarına istemediğini belirtti.

İşte Galatasaray'ın TFF ve Cüneyt Çakır'a sert sözlerle yüklendiği o açıklama;

"Galatasaray'ın Cumartesi akşamı Kasımpaşa'yla oynadığı maç, Cüneyt Çakır'ın, sonucu "doğrudan" belirlediği bir karşılaşma olarak kayıtlara geçmiştir.

Karşılaşmanın 7. dakikasında yaşanan ve önde gelen hakem yorumcularının tartışmasız faul olarak değerlendirdiği ve milyonlarca futbolseverin de ekranları başında tanık olduğu pozisyonu, Türkiye 'de görmeyen tek kişi Cüneyt Çakır olmuştur.

Faulu yapan Kasımpaşalı oyuncunun maç sonunda, samimi itirafında sergilediği dürüst tavrı, maçtaki yönetimiyle asıl hakemden beklemek hakkımızdı.

Ancak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendisine verdiği "talimat"ları, daha önceki örneklerinde olduğu gibi "eksiksiz" yerine getiren "kerameti kendinden menkul" bir hakemden, böyle bir tavrı beklemek zaten düşünülemezdi.

Galatasaray'ımızın Kasımpaşa'yla oynadığı maç, bizim açımızdan yedinci dakikasında bitmiştir. Bu dakikadan sonra yapılacak her türlü "teknik-taktik" tartışması abesle iştigaldir.

Çarşamba günü, deplasmanda oynadıkları çok zorlu bir yarı-final maçından, müthiş bir geri dönüşle, 5-2'lik zaferle dönen futbolcularımızı, ne bizim, ne de başkalarının eleştirmeye hakkı yoktur.

Galatasaray-Kasımpaşa karşılaşmasını, başka gün kalmamış gibi bu maçın üç gün sonrasında oynatan ve Cüneyt Çakır gibi bir "emir kulu"nu, bu maça atayan TFF, bizim açımızdan dün yaşananların baş sorumlusudur.

Cüneyt Çakır, bugüne kadar sergilediği hakemlik performansıyla Dünya Kupası'nda, Türk futbolunu ve Türk hakemliğini değil ancak bağlı olduğu Federasyon'un düzeyini temsil edebilir.

Türk futbolunun ve Türk hakemlerinin onurlu başarı çizgisi, dünkü "hakem"in ve bu "federasyon"un fersah fersah ilerisindedir.

Camiamız; Galatasaray antipatisini daha önce de defalarca kanıtlamış sözkonusu hakeme bundan böyle maçlarında görev verilmesini hiç bir şekilde kabul etmeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR 14
  • mustafa yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    bırakın ya! başkan,bülent tulun mancininizi de don yağı gibi ruhsuz ve hissiz tugayınızı da. alın gidin.bu takımı bu hallere düşürenler sizlersiniz. hakem hatasının arkasına saklanmayı bırakın.
    Cevapla
  • karakartal 10 yıl önce Şikayet Et
    SAÇMALAMAYIN. Beşiktaşa fenere hiç hakem hatası olmuyormu bursa maçında niye sesiniz çıkmadı her olayda çıkıp mart kedisi gibi bağırmayın biraz efendi olun her haltta kendinizi bu kadar parçalamayın gs 10 kişi kalsa bile kendi evide 4tane yemesi hata değil mi bu saçma sapan açıklamalar yüzünden hakemlerde futbolcularda taraftarlarda gerilip şiddet ortamı oluşuyor yeter artık kesin sesinizi
    Cevapla
  • ahmet guven 10 yıl önce Şikayet Et
    artık yeter!. nerde görülmüş eski bir klüp başkanı federasyon başkanı olsun ve 2.liğin bu kadar değerli olduğu bir sezonda resmen beşiktaş kayırılsın, cüneyt hocanın hatası belki biraz ağır bir şekilde eleştirilmiş, suçlanmış ama asıl problem Türkiye kupası yarı finalinden sonra bu maçı pazartesi oynatabilmek varken cumartesi oynatmaktır, diğer bir beşiktaş kayırmasının kasımpaşanın daha önce kazandığı maçın iptal edilmesi olduğu (Dong'un çift top olayı) bunu birebir şampiyonlar ligi chelsea maçında yaşadık Burak'ın golü iptal edildi kasımpaşa - beşiktaş maçında olanlar oldu ve hakem iptal edilen maçtaki kararın aynısı verip hiçbir iptal edilme ya da yeniden maç oynama olmadı .. resmen kasımpaşanın kayıp puana galatasaraya ödetildi! buna artık bin son verilip yeni sezonda sayın demirören'in tarafsızlığını kaybettiğinden dolayı istifa etmesi futbolumuzun geleceği açısından şarttır bugün galatasaray'a yarın fenere, trabzona ..
    Cevapla
  • murat yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    evet. evet evet, katılıyorum. hatta 4. golü de hakem bizzat kendisi attı zaten!!!
    Cevapla
  • hakan sel 10 yıl önce Şikayet Et
    pişkinliğin bu kadarı. bu adamın gorevı galatasarayı yakmakmı her macımızda sorun yasıyoruz bununla takım zaten ıyı degıl kor topal gıdıyoruz bunların ustumuze oynamasına zaten gerek yok kasım pasa bızı normaldede yenerdı ama sunun yaptıgı ıs degıl .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle