G.Saray'da yabancı krizi böyle çözülecek

Galatasaray'da, gidecek ve kalacak isimler belirlendi. 4 yabancının yeri garanti, 2 transfer yapılacak, 2 de joker seçilecek.

G.Saray'da yabancı krizi böyle çözülecek
G.Saray'da yabancı krizi böyle çözülecek
GİRİŞ 30.05.2014 04:43 GÜNCELLEME 30.05.2014 04:46

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, önceki gün FANATİK’e verdiği demeçte, 1-2 süperstar alacaklarını, ancak bunun için öncelikle kadrodaki yabancıları elden çıkaracaklarını söylemişti. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni sezonda 5+3 kuralının uygulanacağını açıklamasının ardından çalışmalara başlayan Sarı- Kırmızılılar, teknik direktör Roberto Mancini’nin de raporu doğrultusunda gidecek ve kalacak isimleri belirledi. Takımda 4 yabancının yeri garanti. Muslera, Telles, Melo ve Sneijder, ilk 11’in değişmezleri olabilir. Drogba ve Burdisso, kontratları sona erdiği için takımdan ayrıldılar. 3 oyuncu kiralık listesinde yer alıyor. Bunlar; Ontivero, Hajrovic ve Bruma. 3 genç oyuncunun da Süper Lig kulüplerine kiralanması planlanıyor. Satılık listesinde de 2 isim bulunuyor: Eboue ve Dany. İki savunma oyuncusunun da gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Amrabat ile Chedjou’nun durumu belirsiz. Dünya Kupası’ndaki performansı özellikle Chedjou için belirleyici olacak. Kadrosuna 2 yabancı transfer edecek olan Galatasaray’da, böylece ilk 11 adayı 6 isim olacak.

1 stoper ve 1 forvet

Chedjou ve Amrabat’a beklenen teklifler gelmezse, kulübedeki joker isimler de bu futbolcular olabilir. Böylece yabancı krizi büyümeden çözülecek ve Galatasaray, 6’sı ilk 11’de oynayacak kalitede 8 yabancıyla sezonu açacak. Kadroya takviye edilecek 2 yabancıdan da birinin mutlaka stoper olması, diğerinin de golcülük özellikleri olan bir kanat oyuncusu ya da doğrudan santrfor kimliği taşıması planlanıyor.

Kupayı tribünde izleyecek

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Felipe Scolari, Galatasaray’ın yıldızı Felipe Melo’yu Dünya Kupası kadrosuna almamıştı. Yıldız oyuncu şu sıralarda eşiyle Las Vegas’ta tatil yapıyor. Sambacı, bu tatilin ardından Brezilya’nın yolunu tutacak.Tecrübeli futbolcu, maçları tribünde izleyerek ülkesine ve takım  arkadaşlarına destek verecek. Felipe Melo’nun Galatasaray’la 2 yıllık daha kontratı bulunuyor.

İşte son durum

Gidenler

Didier Drogba

Guillermo Burdisso

Kalacaklar

Fernando Muslera

Alex Telles

Felipe Melo

Wesley Sneijder

Satılıklar

Dany Nounkeu

Emmanuel Eboue

Kiralıklar

Lucas Ontivero

İzet Hajrovic

Armindo Bruma

Belirsizler

Aurelien Chedjou

Nordin Amrabat