Ergin Ataman: Ne olursa olsun...

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, sarı-kırmızılı takımın başında yer alacağını söyledi.

Ergin Ataman:  Ne olursa olsun...
Ergin Ataman: Ne olursa olsun...
GİRİŞ 18.12.2014 23:56 GÜNCELLEME 18.12.2014 23:57

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, zor günler geçirmelerine rağmen Avrupa'da ve Türkiye Ligi'nde mücadelelerini sonuna kadar götüreceklerini ve bu süreçte sarı-kırmızılı takımın başında yer alacağını söyledi.

Ataman, THY Avrupa Ligi D Grubu son maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımını 79-74 yenerek Top 16'ya kaldıkları karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin Galatasaray Kulübü'nün maddi sorunlar yaşadığını hatırlatarak, "Takımın başında kalacak mısınız?" sorusu üzerine Ataman, "Ben buradayım. Şartlar ne olursa olsun son güne kadar gerek Avrupa'da gerekse Türkiye'de mücadelemizi yapacağız. Ben de bu takımın başında olacağım" dedi.

Her kulübün zor süreçlerden geçebileceğini ifade eden deneyimli başantrenör, "Geçmişte Avrupa'da Olympiakos ve Panathinaikos takımları yaşadı. Türkiye'de diğer büyük kulüplerimiz de yaşadı. Galatasaray'ın büyüklüğü ve gücü ortada. Kulübümüz, buradan bir çıkış yolunu mutlaka bulacaktır. Arkamızda 25 milyon taraftarımızın desteği var" diye konuştu.

Ergin Ataman, Duygun Yarsuvat başkanlığından yönetim kurulunun zor bir görevi devraldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yönetimimiz, finansal sorunlarla uğraşırken, sportif başarıyı da hedefliyor ama maalesef sporun da bazı gerçekleri var. Ancak bütün bu maddi gerçekler içinde Galatasaray Futbol Takımı şampiyonluk yolunda ilerliyor. Liderin 1 puan gerisinde. Galatasaray Basketbol Takımı için de bugünün bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum. Galatasaray bundan sonra Top 16'da Türkiye'yi temsil edecek. O açıdan herkesin üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yapıp şartları zorlayacağını düşünüyorum."

- "8-9 gün içinde iki oyuncuya ihtiyacımız var"

Sarı-kırmızılı takımın başantrenörü, Galatasaray Liv Hospital'in Top 16'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için bir uzun, bir de kısa oyuncuya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ataman, aşil tendonundan sakatlanarak Olympiakos karşısında forma giyemeyen Zoran Erceg'in bir hafta içinde takıma döneceğini belirterek, şöyle konuştu:

"İki gencimiz dışında 8 oyuncumuz var. Top 16 başlamadan önümüzdeki 8-9 gün içinde mutlaka en az iki oyuncuya ihtiyacımız var. Bir uzun bir de kısa oyuncu almamız gerek. Bu çok büyük paralarla yıldız oyuncu peşinde koşacağımız anlamına gelmiyor ama Young gibi mücadeleci, takıma katkı verebilecek en az iki oyuncu yakalamamız lazım. Yönetimimiz bize bu konuda destek verirse Galatasaray geçen sezon olduğu gibi Türkiye'yi Top 16'da en iyi şekilde temsil edecektir."

Karşılaşmayı değerlendiren Ataman, mevcut şartlarda kazanmaları için farklı bir anlayışla sahaya çıkmaları ve farklı bir basketbol oynamaları gerektiğini bildiklerini ve yöneticilerin de katkısıyla oyuncularını kazanmaya inandırdıklarını söyledi.

Belirledikleri stratejinin etkisiyle maça 11-0'lık seriyle başladıklarını hatırlatan Ergin Ataman, "Bu bize yaptığımızın doğru olduğuna dair büyük bir özgüven verdi. Maç boyunca da bu güvenle devam ettik. Tersi olsaydı 30-40 sayı gibi tarihi bir skorla yenilebilirdik" ifadelerini kullandı.

Olympiakos Başantrenörü Giannis Sfairopoulos ise Galatasaray Liv Hospital'i aldığın galibiyetten dolayı kutlayarak, "Galatasaray, maçı bizden daha çok istedi ve bizden daha iyi savaştı. Bazı kolay sayılar verdik ve normal standardımızın altında bir oyun sergiledik" diye konuştu.