Arap gazeteciler TRT'yi ziyaret etti

AA Arapça Yayınlar Genel Koordinatörü Turan Kışlakçı ve AA Kahire Bölge Müdürü Tevfik Ganem'in eşlik ettiği Arap gazetecilerden oluşan heyet, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

Arap gazeteciler TRT'yi ziyaret etti
Arap gazeteciler TRT'yi ziyaret etti
GİRİŞ 06.05.2013 23:37 GÜNCELLEME 06.05.2013 23:37

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türk ve Arap halklarının birbirlerini kardeş olarak gördüğünü belirterek, "Yıllarca Türkiye'de Araplara, Arap ülkelerde de Türklere yönelik bir olumsuz hava oluşturulmaya çalışıldı" dedi.

Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, heyetin Türkiye'de olmasından mutluluk duyduğunu ve son zamanlarda Arap dünyasının Türkiye'ye karşı bakışının değiştiğini ifade etti.

Arap dünyasında olup bitenleri görüp aktarmak için TRT Arapça kanalını kurduklarını anlatan Şahin, kanalın Arap dünyasında çok izlenmesi için Nilesat, Arapsat ve Turksat üzerinden yayın yaptığına dikkat çekti. Şahin,"TRT olarak 15 televizyon kanalımız var. 35 radyo ve web yayınımız vardır. Bunun yanında 7 bin 50 personelimiz var ama yetmiyor. Hizmet alımı yoluyla personel temin ediyoruz. Aylık olarak çıkan 3 dergimiz vardır. Bunlar TRT, TRT Çocuk ve Pepe dergisi" diye konuştu.

Medyada en fazla rekabetin Türkiye'de bulunduğunu söyleyen Şahin, "Türkiye'de 15 tane haber kanalı vardır. Bu oran Amerika'da bile yok. Bu rekabeti artırıyor ve bu çok ölümcül oluyor. Bu kadar haber kanalının yoğun olduğu ülkede rekabeti siz düşünün?" dedi.

TRT'nin özerk bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Şahin, "Kar etmiyoruz ama aynı zamanda zarar da etmiyoruz. Eğer gelirimizi giderimizi karşılarsa kendimizi kar etmiş sayıyoruz" ifadesini kullandı.

"Birbirimizi daha fazla tanımalıyız"

Şahin, Mısır devlet televizyonu ile ortak program yapmayı ve teknik anlamda destek sunmayı amaçladıklarını söyledi. Türkler ile Araplar arasında ön yargıların atılması halinde ilişkilerin daha da gelişeceğine vurgu yapan Şahin, şunları söyledi:

"Diplomatik lisanı bırakalım. Yıllarca Türkiye'de Araplara, Arap ülkelerde de Türklere yönelik bir olumsuz hava oluşturulmaya çalışıldı. Sanki bir gizli el sürekli ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Birbirimizi daha fazla tanımalıyız. Arap halkı Türkiye halkını kardeş olarak görüyor. Arap halkı ile Türk halkını birbirinden koparamayacaklar. Bizi birbirimizden uzaklaştırmak için çok çaba harcadılar ama amaçlarına ulaşamayacaklar. İnadına dostluğa devam ederek şer güçlerin amacına hizmet etmemeliyiz."

Çözüm sürecine de değinen Şahin, Türkiye'de 30 yıldan beri süren terörün bitme noktasına geldiğini ve duyarlı herkesin elini taşın altına koyduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı