ÖNDER'den Yurt gazetesine İHL yalanlaması

İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nden (ÖNDER) Yurt Gazetesi'nde çıkan bir haberle ilgili olarak açıklama geldi.

ÖNDER'den Yurt gazetesine İHL yalanlaması
ÖNDER'den Yurt gazetesine İHL yalanlaması
GİRİŞ 23.05.2013 09:55 GÜNCELLEME 23.05.2013 09:55

İşte ÖNDER'den yapılan açıklama: 

"Yurt Gazetesi'nin uluslararası İmam Hatip Liseleri ile ilgili yayınladığı bir haberin içeriğinde gerçeğe uymayan ifadeler yer almıştır.

Haberde İmam Hatip Liseleri'nin öğrenci bulmakta zorlandığı ve bu sebeple de yurtdışından “öğrenci ithal” etmeye çalıştığı iddia edilmektedir. Ancak, haberde iddia edilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Bahsi geçen Uluslararası İmam Hatip Liseleri yurtdışından gelen talepler doğrultusunda kurulmuştur. İstanbul Uluslararası Fatih Sultan Mehmet AİHL 2010-2011 öğretim yılından beri, Kayseri Uluslararası İHL ise 2006-2007 öğretim yılından beri eğitim ve öğretim yapmaktadır. Yabancı uyruklu yüzlerce öğrencinin eğitim ve öğretim aldıkları bu okullar Türkiye'nin tanıtılmasında bölgede ve dünyada önemli bir yere sahiptir.

2012-2013 eğitim-öğretim döneminde, birçok öğrenci, İHL ve İHO'larda yer olmadığı için bu okullara kayıt yaptıramamış ve 28 Şubat döneminde 65 binlere düşen İHL öğrenci sayısı 480 binleri aşmıştır. Bu gerçekler; İHO ve İHL'lerin öğrenci bulamadıkları değil, bu okullara olan ilginin göstergesidir. İmam Hatip okullarının itibarına zarar vermeye yönelik bu tür asılsız haberler, gücünü halkımızdan alan bu okulların cazibe merkezi olmasının önüne geçemeyecektir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi