Bizim Sivas gazetesinden açıklama

Sivas'ın köklü gazetelerinden Bizim Sivas, Basın İlan Kurumu'nun resmi ilanları kesmesi sonrası bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Bizim Sivas gazetesinden açıklama
Bizim Sivas gazetesinden açıklama
GİRİŞ 08.06.2013 17:18 GÜNCELLEME 08.06.2013 17:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bizim Sivas gazetesinden konu ile ilgili açıklama şöyle:

"Sivas'ın köklü gazetesi Bizim Sivas, Basın İlan Kurumu'nun dayatması karşısında direniyor. Sonuna kadar da direnecektir.

1993 yılından 2013 yılı Mart ayına kadar kesintisiz resmi ilan hakkına sahip olan ve gereğini daima yerine getiren Bizim Sivas Gazetesinin, 2012 Eylül ayında Sivas'ta şubesini açan Basın İlan Kurumu tarafından haksız gerekçelerle ilanı durdurulmuştur... Denetleme esnasında hakkımızda tutulan olumlu raporlar genel müdürlükte baskı ile değiştirilmiştir.

Sivas'ta yayın yapan 15 gazetenin çoğuna bu süre zarfında uyarı, para cezası ve ilan kesme cezası veren Basın İlan Kurumu, gazetemize hiçbir ceza uygulayamamış, kurum görevlerini yerine getirdiğimiz taraflarınca ifade edilmiştir. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Sivas'ta görevlendirilen yetkili, gazeteleri bir kartel gibi birleştirmeye yönelik çalışmaları başlatılmış, bu durum 1-2 kişiyle gazetecilik yapan ve daha yeni kurulan gazeteler tarafından altın gibi bir fırsat olarak görülmüş ve birleşmişlerdir.

Gazetemiz tüm yerine getirmesi nedeniyle bu birleşimde gazetecilik adına ve gazeteciliğin şerefi olan özgürlüğü adına bu birleşimde yerini almamıştır. Bizim Sivas yalansız, dolansız, işçisine gününden önce ücretini ödeyen bir gazetedir... Buradan da an itibariyle dokuz basın işçisi geçimini sağlamaktadır...
Gazeteciliği her zaman hakkıyla yerine getiren Bizim Sivas Gazetesi, bu dayatmacı uygulama karşısında yinede dimdik ayakta duracak, hakkını her zaman arayacak ve dayatmalara gazetecilik adına karşı koymayı sürdürecektir. Bizler basın özgürlüğünü şiar edindik, ticareti değil gazeteciliği her zaman ön planda tuttuk, tutmaya devam edeceğiz.

Yerel Gazetecilik görevini yerine getirenler için var olan Basın İlan Kurumu'nun ne yazık ki ticari bir zihniyeti Sivas'ta destekler mahiyette yapmış olduğu bu birleşim girişimini şiddetle kınıyoruz.

Bizim kurum ile yaptığımız bu mücadele gazetecilik adınadır, gazeteciliğin ticari meta olarak gözükmemesi adınadır, gazeteciliğin özgürlüğü adınadır.

Sivaslıları, okuyucularımızı haberdar ediyor, bu despotça uygulanmaya karşı mücadelemizde desteklerini bekliyoruz.

BİZİM SİVAS GAZETESİ"

YORUMLAR 1
  • enes kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Sivas Gazetesi Sivas'ın yüz akıdır.. Bizim Sivas Gazetesi... Sivasın sağduyusu olmuş bir gazetedir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti