Sözcü'den pes dedirten 12 Eylül karşılaştırması

Sözcü Gazetesi,1.5 milyonu aşkın insanın fişlendiği, yarım milyondan fazla insanın gözaltına alındığı yüzlerce kişinin işkenceden öldüğü, 50 kişinin idam edildiği 12 Eylül'ü bugünle kıyasladı.

Sözcü'den pes dedirten 12 Eylül karşılaştırması
Sözcü'den pes dedirten 12 Eylül karşılaştırması
GİRİŞ 13.09.2013 12:52 GÜNCELLEME 13.09.2013 12:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bugünkü manşetinde 12 Eylül 1980 ve 12 Eylül 2013'ü karşılaştıran Sözcü Gazetesi, Hükümetin darbe yönetimiyle benzer baskılar yaptığını iddia etti.

Gezi'de gözaltına alınan bir eylemcinin fotoğrafı ile 33 yıl öncesine ait başka bir fotoğrafı yan yana koyan gazete, '33 YIL SONRA YİNE AYNI TABLO VAR' manşetini attı.

RAKAMLARLA 12 EYLÜL

Oysa kanlı 12 Eylül darbesinin rakamlarına bakıldığında, o dönemde yaşananların bugün ile kıyaslanmasının mümkün olmadığı ortada. Yarım milyondan fazla insanın gözaltına alındığı darbe sürecinde, 1 milyon 683 bin kişi fişlendi. 171 kişi işkenceden öldü. 50 kişi de idam edildi.

İŞTE SÖZCÜ'NÜN O MANŞETİ

YORUMLAR 8
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Gazete değil Gezite, haber değil muhbir...Müslüman Türk Halkı'na karşı her türlü yalan, dolan, desise, fitne ve tahrikin. ajandası, propagandisti, sağcı-solcu olmayınca, Laik-şeriatçı olmayınca, Tabiatçı-Tayyipçi olmayınca, Sünni-Alevi çatışması çıkarmak için programlanmış bir grup. Bunu tutturamazlarsa, Batı-Doğu çatışması, hatta savaşı çıkaracaklar bu kesin, çünkü efendilerinin sesi ve piyonudurlar. Ağzınızla kuş tutsanız, en müreffeh ülkeler seviyesine çıkarsanız, en modern ülkeler sıralamasında önemli bir yere getirseniz, kendi kendine yeten, kendi teknoloji ve silahını kendi yapıp satan, alt yapısı yeni ve modern olan Türkiye sunsanız, yinede size küfrederler, sizi dünyanın en gaddar ve zalimi, en gericisi gösterirler, çünkü bunun için yaşıyorlar. Halka bunları iyi anlatmak lazım, yoksa zamanında TSK'nın sivil dünyayı aldattığı gibi, şimdide bunlar sivil dünyayı aldatıp, askerin yapamadığını yapmak isteyeceklerdir: Kargaşa ve darbe..
    Cevapla
  • Yorgun Demokrat 10 yıl önce Şikayet Et
    Sözcü Gazetesi.... Sözcü okuru olarak her verdiği haberden memnunum. En azından karşıt fikirlerinde yorumları yayınlanıyor. Burda akp ve cemaat karşıtı hiç bir fikre yer yok nedense. Doğru söyleyeni akp ve cemaat medyasından kovarlarmış....
    Cevapla
  • ŞAHİN ÖLÇEN 10 yıl önce Şikayet Et
    FELAKET TELLALLARINI O KADARDA CİDDİYE ALMAYIN. sözde T.C. SÖZCÜ ama türkiyenin milletin değerlerine, inançlarına, kültürüne tamamen zıt ve halkın hür iradesiyle verdiği oylarla seçtiği başbakana, bakanlarına ve vekillerine düşman yanlızca ülkenin %1'lik bile olmayan çok küçük bir kısmının yani öteki türkiyenin sözcüsü. yaptırım gücü olmayan, inandırıcılığını kaybetmiş, samimiyetten ve ciddiyetten çok uzak neye, kime hizmet ettikleri amacı belli olan bu gazeteyi ciddiye almak pek mantıklı değil.
    Cevapla
  • Teyo Emmi 10 yıl önce Şikayet Et
    HA GAYRET ŞİRRET SÖZCÜ!. Gerçi ortalığı karıştırmak için elinizden geleni yapıyor, hatta bi yerlerinizi yırtıyorsunuz, ama yetmiyor.Biraz daha fazla yalan haberle daha fazla kin pompalarsanız, belki bir Sisi çıkarda muradına erersiniz(Rüyanızda !:)
    Cevapla
  • Ömer Köse 10 yıl önce Şikayet Et
    SÖZCÜ KAPATILSIN. Kimse Medya özgürdür gibi cümleler kurmasın.Atatürk'ü kendileri gibi pis yalanlarına alet edip, insanları devlete karşı kışkırtan bu tuvalet kağıdı kadar değeri olmayan ucube sözcü kapatılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt