Türkiye vurdu dünya basınında böyle yer buldu

AFP, Reuters ve AP ajansları, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Suriye helikopterinin Türkiye tarafından düşürüldüğü yönündeki açıklamasını flaş haber olarak duyurdu.

Türkiye vurdu dünya basınında böyle yer buldu
Türkiye vurdu dünya basınında böyle yer buldu
GİRİŞ 17.09.2013 08:09 GÜNCELLEME 17.09.2013 16:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

AFP (Fransa): Suriye'deki iç savaşı sona erdirmek için yeni bir uluslararası diplomatik girişim gerçekleşirken Türkiye, hava sahasını ihlal etmekle suçladığı Suriye'nin askeri helikopterini düşürdü. Olay, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bu hafta Rusya Dışişleri Bakanı Segey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye'nin kimyasal silahlarının imha edilmesi konusunda anlaştıkları planı destekleyecek bir kararın müzakere edilmesinin beklendiği sırada gerçekleşti. İhtiyatlı Türkiye ABD-Rusya anlaşmasını hoş karşılamış ancak Şam'ın ölümcül askeri saldırıları için zaman kazanma arayışında olabileceği konusunda uyarmıştı. 805 kilometrellik Türkiye-Suriye sınırı giderek gerilmişti. Bir zamanlar yakın müttefik olan Şam ve Ankara'nın ilişkileri Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'e karşı ayaklanma başlamasının ardından bozulmuştu.

AP (ABD): Olay, sınırdaki gerilimi daha da artıracak. Türkiye Suriye'deki iç savaşın başından bu yana isyancıları destekliyor. Diğer bir yandan da savaşa uluslararası müdahale gerektiğini savunuyor.

Telegraph (İngiltere): Mart 2011'de Esed'e karşı isyan ortaya çıktığından ve muhaliflere karşı acımasız baskı başlatıldığından bu yana bir zamanlar yakın müttefikler olan Şam ve Ankara'nın arası bozulmuştu. Türkiye o zamandan beri Esed'in düşmesi için lobi yapıyordu. Suriye sınırına NATO füze kalkanı da yerleştirdi.

Financial Times (İngiltere): Ankara ve Şam arasındaki gerilim ateşlenmeye devam ederken Türkiye iki ülke arasındaki sınırda bir Suriye helikopterini düşürdüğünü açıkladı.

YORUMLAR 13
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    İhlal yapılmışsa vurulur?..... ...Eğer vurulmasaydı? bu sefer bizim muhalefet artık Hükümeti pasiflikle korkaklıkla suçlardı!!?...
    Cevapla
  • Cafer UÇA 10 yıl önce Şikayet Et
    Suriye devleti kuruluşundan beri dost bir devlet olmamıştır, önceleri Hatay yüzünden sonrada apo nun karargahı olarak Şam'ı kullanması ve pkk nın önemli bir kısmının da Suriyeli olduğudur.. Abd 28 Şubat kararlarının rahatça uygulanabilmesi için. Sözde bizim Genelkurmayın Suriye sınırında ilanı harp eder gibi demeç vermesi, Mısır Dışişleri Bakanı Amr Musa nın. Abd nin isteği ile Suriye ile aramızdaki apo krizini, 20 Ekim 998 de Adana'da imzalanan mutabakat metniyle yumuşadı. apo SURİYE’Yİ TERK ETTİRİLDİ. Abd tarafından Kenya’da yakalanıp, Türk güvenlik görevlilerine 15 Şubat 999 günü teslim edildi. 16 Şubat 999 da getirildi. Başbakan Ecevit şaşırmış Abd apo yu neden verdi diyebiliyordu, kimse farkında değildi. 1999 seçim sonuçlarına bakın NASILDA HAKLI OLDUĞUNU ANLARSINIZ. Milliyetçi muhafazakar geçinenler hem apo nun asılmamasını sağladılar hem de 28 Şubat harekatının İslamiyeti bitirme kararlarını Atatürk ilke devrim yasalarını uygundur diyerek itiraz etmedi. İŞTE KRALIN ÇIPLAKLIĞININ FOTOĞRAFI
    Cevapla
  • mehmet tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    hudut namustur. arkadaşlar adı üstünde bu hudut sınır öyle her isteyen geçemez hudut karakollarında kocaman yazı ile bu ifade her yerde yazar hudut namustur. geçilmeyecek denmişse geçilmez değilse herkes yaptığının bedelini öder ki inanıyorum o helikopter havada kalmaya devam etseydi sivillerin canını yakacaktı yerde meşeale olması daha iyi
    Cevapla
  • gündüz feneri 10 yıl önce Şikayet Et
    ısıtıcı. bu müslümanım diyenlerbu dünyanın yalanlarına inanmaktan ne zaman vazgeçecek... onlar düşürünce sular soğuyor biz düşürünce sular ısınıyor. yaw bu suya ısıtıcıyı koyan kim yaww :))
    Cevapla
  • kemal özyurt 10 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜTMEYE GEREK YOK. suriye sınır ihlali yapmış karşılığında almış bir daha yaparsa yine alır savaş çığırtkanlığı yapmaya gerek yok kimse avucunu oğuşturmasın !!!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor